Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plaće iz naknade za legalizaciju

Autor: Siniša Klarica

16.08.2013. 22:00
Plaće iz naknade za legalizaciju

Foto: Vedran SITNICA



Rješavanje 53 tisuće zahtjeva za legalizaciju trajat će najmanje dvije godine, a zbog potrebe ovog posla upravo je u tijeku jedan od najvećih procesa zapošljavanja u sustav županijske i gradske uprave


Zadarska županija zaprimila je oko 53.000 zahtjeva za legalizacijom bespravno sagrađenih objekata. Po izjavi pročelnika županijskog Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Željka Letinića, po trenutačnom tempu rješavanja, legalizacija neće biti okončana najmanje dvije godine. U međuvremenu, došlo se do spoznaje da su i te dvije godine, s postojećom ekipom na raspolaganju, vrlo optimistična prognoza te su u Zadarskoj županiji odlučili iskoristiti zakonsku mogućnost i pokrenuti jedan od najvećih procesa zapošljavanja u sustavu uprave do sada.
Tako će zadarski odjel zaposliti ukupno 26 novih djelatnika, od čega izvjestan broj djelatnika sa srednjom stručnom spremom.
Osim u Zadru, zaposlit će se novi djelatnici u legalizaciji i u ispostavama. Tako će se u Obrovcu zaposliti tri nova djelatnika, u Benkovcu sedam, u Pagu devet, a u Biogradu čak 18 novih djelatnika. Sredstva za njihovo zapošljavanje, namaknut će se iz naknade za legalizaciju, tzv. kazne. Tako prikupljena sredstva dijele se na način da 50 posto uzima država, 30 posto jedinice lokalne samouprave i 20 posto tijelo koje provodi legalizaciju.