Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Turistima darovano pravo folklorno bogatstvo

Autor: Velimir Brkić

16.08.2013. 22:00
Turistima darovano pravo folklorno bogatstvo

Foto: Velimir BRKIĆ



Program je otvorila klapa Puntamika iz Zadra koja je otpjevala nekoliko svojih hitova. Uslijedio je nastup KUD-ova: Ivan Goran Kovačić – folklorna skupina Veseli Bibinjci iz Bibinja, Fortuna iz Ražanca, Sveti Ivan Krstitelj iz Gorice, Kralj Tomislav iz Biograda na Moru i Sveti Lovre iz Vrsi


U organizaciji KUD-a Sveti Lovre Vrsi, a pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice na predjelu vrške rive održana je kulturno-umjetnička manifestacija 5. Večer folklora i starih običaja Vrsi moje, u srcu te nosim.
KUD-ovi su prošli u mimohodu dužinom cijele šetnice na Mulu, a brojni domaći i strani gosti bili su oduševljeni viđenim, fotografiralo se sa svih strana. Program je započeo hrvatskom himnom Lijepa Naša i minutom šutnje za sve poginule branitelje i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Obred blagoslova je predvodio župnik don Boris Pedić.
U veselom ozračju se plesalo, cvitaralo, pjevalo, igralo i kolalo.
Na kraju programa uručene su zahvalnice i prigodni darovi predstavnicima KUD-ova, a uručila ih je predsjednica vrškog KUD-a Verdijana Maraš uz pomoć mladih članova Monike Maraš i Šime Stojaka.