Kalmeta: "Ako Bog da, za nekoliko mjeseci imat ćemo premijera Karamarka!"

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Prisjećanjem na poginule branitelje i svečanom sjednicom Vijeća započelo je trodnevno obilježavanje Dana Općine Starigrad i nebeske zaštitnice Velike Gospe. Kao i proteklih godina sjednica je održana Bluesun hotelu Alan na kojoj su nazočili brojni uzvanici i gosti.

- Iako mnogi ne bi uopće htjeli izbore, ako Bog da, a dat će, za nekoliko mjeseci imat ćemo novog premijera, predsjednika Vlade RH iz ovih krajeva, Tomislava Karamarka iz Kruševa, ustvrdio je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, izaslanik Karamarka.

Pritom je rekao kako za obnašanje vlasti treba znanja, volje, ljubavi i zajedništva što su građani i prepoznali u Domoljubnoj koaliciji na obilježavanju Oluje u Kninu i Sinjske alke u Sinju.

- Pobornici ili ne aktualne vlasti, svi nažalost vidimo i osjećamo kako je stvarnost jako loša, nije dobra, naglasio je Kalmeta koji je pritom pohvalio rad i transparentost u radu načelnika i općinskog čelništva, poglavito na bezuvjetno mišljenje o financijama i proračunu Državne revizije.

Nakon uvodnog slova predsjednika Vijeća Jure Tomića, načelnik Krste Ramić se osvrnuo na proteklu godinu.

- Pripremili su dokumentaciju za apliciranje na fondove EU poput projekta "Starigrad- destinacija aktivnog, adrenalinskog i avanturističkog turizma" kao i sve radnje za "Turističku zonu Pod Bucića", kaže Ramić.

Potom se potužio na mini-preznu reformu koja je, tvrdi, značajno umanjila općinske prihode zbog čega su smanjene i usporene investicije.

- Starigrad je u proteklom razdoblju ostvario 11 posto više dolazaka turista i 9 posto više noćenja. Turisti uočavaju bitne i velike promjene u infrastrukturi, komunalnom uređenju, funkcioniranju općinske uprave, pohvalio se Ramić.

Općina Starigrad-Paklenica je u istraživanju Lotusa i GONG-a ocjenjena kao najtrasparentnija JLS u Zadarskoj županiji, a prema otvorenosti po Institutu za financije svrstani su u sami vrh.

- Stigao je financijski nalaz Drževne inspekcije, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti i propusti u radu te je izraženo bezuvjetno mišljenje, zadovoljno će Ramić.

Pritom je rekao kako njihov rad neće niti mogu zaustaviti negativni trendovi na državnoj razini kao ni ponašanje ponekih na općinskoj razini.

- Sufinanciramo drvo za ogrjev socijalno ugroženim, prijevoz vode, učeničkih karata, stipendije za studente, dječji vrtić, naknade za novorođenu djecu. Skrbimo o udrugama, Društvu Crveni križ, DVD-u i drugo nabrojao je Ramić.

Grb Općine Starigrad dodijeljen je dr. sc. Dušanu Petričeviću porijeklom iz Starigrada, doktoru znanosti u području društvenih znanosti. Nagrada Općine dodijeljena je pripadniku HGSS-a Anti Tomiću Švabi, općinsko priznanje talentiranom nogometašu Josipu Jurlini (15), a općinske zahvalnice zadarskom planinaru Slavku Tomerlinu Teteku i diplomiranom politologu Šimunu Cimermanu, organizatoru međunarodnog Velebitskog trekinga i Velebit MTB Maratona. U ime nagrađenih se biranim riječima zahvalio dr. sc. Petričević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika korda
Ok, ako HDZ pobjedi, a sto je uz ove nesposobnjakovice iz SDP-a moguce, onda ce nam Crnimarko bit premijer. Ali, sto to znaci? Da ce nam on bolje i uspjesnije vodit drzavu??? Eeeeeej, pa taj ne moze vodit ni mjesni odbor bez svojih sumnjivih diplomaca poput Vase i ostalih, a kamo li drzavu koja je do grla u septickoj jami.