Tradicionalna jela uz pjesmu posvećenu privlačkim sabunjarima

Slika korisnika admin
Autor: 

Na Popovoj vlaci održana je 1. manifestacija u Privlaci pod nazivom „Naši stari običaji".

- Pokrenili smo ovu manifestaciju iz razloga što smo htjeli našim gostima pokazati kakva su to jela pripremali naši stari, koje su to naše stare izvorne pisme, rukotvorine itd., poručuju organizatori.

Gosti su u prekrasnom ambijentu mogli degustirati fritule, kroštule, raznovrsne kolače, salatu od hobotnice, brudet od suhog morskog psa, hobotnicu ispod peke, girice, dagnje na buzaru... Tradicijska jela su pripremile članice KUD-a Privlaka i udruge Šijavoga.

Večer su otvorilo KUD-ovi Privlaka i Radovin. Iza njih je nastupila klapa Leut, koja je svoj nastup započela sa pjesmom „Sabunjari" posvećenom privlačkim sabunjarima.

U goste su im došli i KUD Bukovlje - Vranovci iz Slavonije i klapa Koporan iz Poličnika. Večer je obogatio pjesnik Nikola Marinović koji je ujedno i član Koporana. Od njegovih pjesama valja istaknuti pjesme kao što su stari „Bunari" i „Kantuni". Spomenute pjesme na najljepši mogući način opisuju tradiciju i način života kako u našoj Privlaci nekada tako i po svim malim mjestima u Dalmaciji.

Cjelokupni program održao se pod voditeljskom palicom Ivice Dundovića, predsjednika KUD-a Privlaka.

Organizatori ove manifestacije su Turistička zajednica Općina Privlaka, KUD Privlaka, Općina Privlaka i udruga Šijavoga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno