ZADARSKI FRITZL Godinama zlostavljao obitelj, a najstarija kći rodila mu dijete

Slika korisnika admin

Zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno rodoskvrnuća, nasilja u obitelji i povrede prava djeteta, Zadraninu u kasnim četrdesetim godinama koncem srpnja određen je istražni zatvor.

Otac iz pakla završio je iza rešetaka, nakon što ga je policiji prijavila jedna njegova kći. Djevojka se prvotno povjerila svom dečku, a on ju je ohrabrio da podnese kaznenu prijavu i otkrije mračnu tajnu koju je njezina višečlana obitelj godinama skrivala iza zidova stana.

Pokazalo se kako ih je monstruozni otac zlostavljao godinama, psihički, fizički, a najstariju kći i seksualno. Ona je još kao maloljetnica zanijela i rodila dijete, po svemu sudeći iz tog odnosa s ocem. Batine, vrijeđanje, omalovažavanje i nezamislivo zlostavljanje za djecu iz ove višečlane zadarske obitelji bile su svakodnevica. Živjeli su nekako s tim, a majka je prešutno prelazila preko svega, kako to u većini ovakvih slučajeva i biva. Susjedstvu je bio sumnjiv odnos oca i najstarije kćeri od koje se nije odvajao, no reagirali su samo zbog buke koja je bila gotovo svakodnevna pojava u tom stanu. Policija je pisala prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, te zbog obiteljskog nasilja, no nisu dokučili razmjere nasilja. Dublje nisu "zakopali" ni socijalni radnici nakon što je maloljetnica iz te obitelji rodila dijete, a identitet oca ostao nepoznat. Sve to godinama se događalo u stambenoj zgradi i napučenom gradskom kvartu.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno