U Kukljici održan koncert sakralne glazbe

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U povodu Vele Gospe
Ovacije publike nije nedostajalo ni nakon zajedničkog dueta Martine Latin-Kolega i Dijane Martinovich koje su izvele motet "Panis Angelicus" Cesara Franka, francuskog kompozitora i pijanista
Manifestacija je upriličena u župnoj crkvi sv. Pavla

 Tradiciji da se za blagdana Velike Gospe uz misna slavlja i procesije održavaju i mnogi koncerti priključila se 4. godinu za redom i župa Kukljica. U crkvi sv. Pavla održan je svečani koncert sakralne glazbe na kojem su nastupile sopranistice Martina Latin-Kolega i Dijana Martinovich, uz klavirsku pratnju korepetitora Petre Škara-@Ivanković. Gost večeri koncerta bila je pijanistica i profesorica klavira dr. Linda MazichGovel iz Kalifornije.

Bogat program koncerta pratila je mnogobrojna publika i uživala u predivnom sopranu Martine Latin-Kolega iz Kali koja je izvodila djela najpoznatijih skladatelja kao što su: V. Bellini: Il fervido desiderio, A. Vivaldi: Col piacer della mia fede, recitativ "Blando colore" i arije " Spiritus Anguis" iz moteta Nulla in mundo pax sincera, F. Schubert : Ave Maria, G. F. Haendel: Aria Cleopatre: "V'adoro pupille" iz opere Giulio Cesare, J. S. Bach: kantata " Freue dich, erloefte Schar", J.Massenet: Elegie.

Izvela djela Handla i Mozarta

Dijana Martinovich, koja živi na relaciji Zadar- Palm Springs, izvodila je djela skladatelja G.F. Handla: Aria Xerxa: Ombra mai fu i od W.A. Mozarta: Velika Misa u C K427 Laudamus te.

Dr. Linda Mazich-Govel svojim besprijekornim pijanističkim nastupom oduševila je publiku izvodeći svoju autorsku kompoziciju "Because of Love" koju je posvetila pokojnoj majci koja joj je dala život i glazbu i kompoziciju "For a daughter".

Ovacije publike nije nedostajalo nakon zajedničkog dueta Martine Latin-Kolega i Dijane Martinovich koje su izvele motet "Panis Angelicus" Cesara Franka, francuskog kompozitora i pijanista, pa će i ovaj koncert u nizu kulturnih događanja tijekom turističke sezone u Kukljici itekako ostat zapamćen.

Martina Latin-Kolega radi kao profesor klavira u Glazbenoj školi Blagoja Berse. Solo pjevanje maturirala je 2007. godine u klasi profesorice Kristine Beck-Kukavčić. Magistrirala je 2012. na muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Mire Zidarić-Orešković. Surađuje s renesansnim ansamblom „Marco Polo“, vrsnim vihuelistom Igorom Parom, a na području rane glazbe s Alojzijem Prosolijem, producentom i organizatorom. Surađivala je i s renomiranom orguljašicom Ljerkom Očić. Sudjelovala je na brojnim seminarima uvaženih pedagoga i umjetnika kod Gerharda i Annemarie Zeller, Marvina Keenze, Kristine Beck – Kukavčić, na seminaru „Ljetne glazbene škole – „Mirula“ u klasi profesorice Lidije Horvat- Dunjko, na seminarima kod Olge Šober, Philipa Picketta, primadone Dunje Vejzović i Giorgija Suriana. Sudjelovala je i na seminaru „Alexander Tehnike“ Georgie Dias, pjevačice, skladateljice i instruktorice „Alexander tehnike“ iz Nizozemske.

Angažirana od strane UNESCO-a

Dijana Martinovich završila je magistarske studije za solo-pjevanje i za vokalnu pedagogiju na Visokoj školi za glazbenu i primjenjenu umjetnost u Stuttgartu, u klasi slavnog tenora Francisca Araize i mezzosoprana Anne Mannasyants. Kao sopran-solist bila je član Operne kuće u Stuttgartu, a kao gost nastupala je diljem Njemačke, Švicarske i Austrije. Već 15 godina uspješno radi i kao profesorica solo pjevanja.

Paralelno završava Master studije internacionalne kulturne politike i menadžerstva u kulturi na UNESCO katedri Sveučilišta Lumiere Lyon2 u Lyonu i dobija zvanje Master menadžer u kulturi, umjetnosti i medijima.

Angažirana je od strane UNESCO-a kao vanjski suradnik na mnogobrojnim kulturnim projektima, koji uključuju interkulturnu suradnju.

Petra Škara-Ivanković zaposlena je u Glazbenoj školi Blagoja Berse. Nakon završene osnovne i srednje Glazbene škole Blagoja Berse kod profesorice Ivane Vukičević i Opće gimnazije Jurja Barakovića upisala je Umjetničku akademiju u Splitu u klasi profesora Roberta Gubaydullina. Tijekom studija sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojih posebno izdvojamo 1. nagradu na državnom natjecanju komorne glazbe (2006.g.). Usavršavala se na brojnim seminarima poznatih klavirskih pedagoga poput Natalie Troull, Eugena Indjica, Vladimira Krpana i drugih. Tijekom školovanja ostvarila je brojne nastupe diljem Hrvatske. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2009./2010.

Linda Mazich-Govel, pijanistica i profesorica klavira ima doktorat iz glazbene umjetnosti sa Sveučilišta u Južnoj Kaliforniji. Studirala je klavir, glazbeno obrazovanje, teoriju glazbe, povijest glazbe i poduzetništvo i diplomirala s odličnim uspjehom. Kao stručni nastavnik u svom području, specijalizirala je razvoj mladih pijanista. Također, njezina specijalnost je podučavanje djece s određenim teškoćama u učenju ili poremećajima u razvoju. Njezini učenici osvajali su prestižne nagrade i nastavili graditi svoju karijeru na sveučilištima diljem zemlje.

Moderator i voditelj bila je Vesna Benić, a pokrovitelji su bili Općina Kukljica i TZ Općine Kukljica. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno