Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ŠC VIŠNJIK U tri kategorije nastupa 120 ekipa

17.08.2019. 07:15
ŠC VIŠNJIK U tri kategorije nastupa 120 ekipa


Na ovogodišnjem trećem Memorijalno humanitarnom turniru »Antonio Jurjević«, koji je jučer počeo na vanjskim malonogometnim terenima ŠC Višnjik, prijavilo se čak 120 ekipa. Time su organizatori, Humanitarna udruga »Antonio Jurjević«, srušili prošlogodišnji rekord od 97 ekipa te i dalje drže titulu najvećeg turnira u Zadarskoj županiji, ali i šire.
Turnir se igra u tri kategorije: seniori, veterani i djeca, a u ovogodišnjem izdanju uživat će i 18 ekipa djece rođenih 208 godine i mlađe. Veterani će, zajedno s djecom koja na turniru nastupaju isključivo uz pozivnicu i ne plaćaju kotizaciju, svoj dio igre započeti nešto kasnije, od 22. kolovoza.
– Utakmice se igraju svaki dan od 19 sati. Seniorski turnir igra se prema sustavu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski turnir igrati prema sustavu 5+1 – rekao je Frane Volpi Kobal, predsjednik Humanitarne udruge »Antonio Jurjević« koja je zajedno s MNK Brodarica i MNK Plovanija organizator turnira.
Na izvlačenju parova od ukupno 86 seniorskih momčadi 44 su morale u pretkolo kako bi izborile svoje mjesto u konačnom ždrijebu od 64 momčadi. Od veterana, kojih je manji broj nego seniora, samo će četiri ekipe proći kroz pretkolo i tražiti svoje mjesto za završni turnir od 16 ekipa.
– Molimo ekipe da se pridržavaju rasporeda odigravanja utakmica jer zbog velikog broja prijavljenih jednostavno nije moguće svima udovoljiti na zahtjev – ističe Volpi Kobal, dodajući kako se turnir i ove godine održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.
Kao i svake godine do sada, turnir ima humanitarnu notu, a organizirana je humanitarna akcija Zadar za Anu i Enu gdje će se novac prikupljen od kotizacija utrošiti za kupnju ortopedskih pomagala djevojčici Ani Juričević koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna stajalica, te Eni Škodi, djevojčici oboljeloj od neurofibromatoze tipa 1 kojoj je krajem ove godine potrebna nova ortoza.
Na račun humanitarne akcije Zadar za Anu i Enu već su stigli prvi novci. Naime, na Zadarskoj ljetnoj ligi, čija je završnica odigrana prošli vikend, organizirana je akcija »Kazni me za dobro« pokrenuta u suradnji s Udrugom košarkaških sudaca Zadarske županije. Za svaku utakmicu bez tehničke greške organizatori su se obvezali uplatiti 200 kuna u humanitarni fond, te je tako iznos od 3600 kuna već uplaćen na račun humanitarne akcije koja se održava u sklopu 3. Memorijalnog humanitarnog turnira »Antonio Jurjević«. Ostatak novca prikupljen na turniru donirat će se potrebitoj djeci tijekom godine. (Č. F.)
 
 


Večeras


Teren A: Bulevar SENZO – Ekipa Termin (19 sati), Samba Poličnik – Višnjik CB Giovanni (19.45), Humanitarna udruga Antonio Jurjević/Always Ready – Ražanac (20.30), M.A.M. Povljana – Kruševo (21.15), Radovin – Brodarica (22:00), Karlovačko/Bili Cvitak – Babino dvorište (22:45).
Teren B: Adriatic Propeleri – DPH Zadar DPH Obrovac (19:45 sati), KZP/Posedarje – Stanovi Bilbao (20:30), Ploča – Batela/Ljevica (21:15), Stanovi – Jadran (22:00), Brabori – Kukljica (22:40).