Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Hanna Hegenscheidt vodi popularnu radionica Klein tehnike

17.08.2021. 12:38


U tijeku je druga radionica u sklopu edukativne platforme objedinjene pod nazivom STREAM Zadar, u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla koja već deset godina u toku ljeta dovodi svjetski renomirane pedagoge i plesne umjetnike u ovaj predivan turistički grad. Već devet godina za redom održava se ljetnja i vrlo popularna radionica KleinTM tehnike koju vodi dobro poznata gošća iz Berlina, certificirana pedagoginja Hanna Hegenscheidt, a koja se održava od 15. do 19. kolovoza. Klein tehnika™ je edukacija pokreta koja može biti temelj za mnoge stilove kretanja, od improvizacije do sporta, ali i za opće zdravlje tijela u svakodnevnim pokretima. Susan Klein počela ju je razvijati u New Yorku 1972. godine i otada ima veliki utjecaj na suvremeni ples u New Yorku i diljem Europe. Klein TechniqueTM je somatska tehnika osmišljena kako bi potpomogla zdravo kretanje i prevenciju ozljeda. Naglasak stavlja na kretanje iz najdubljeg strukturnog i energetskog tkiva – kosti, a fokus prakse je na analizi i pročišćavanju pokreta te na razumijevanju mehanike tijela kroz aktivaciju najdubljeg mišićnog sloja.
Radionica je prvenstveno namijenjena plesačima, glumcima, sportašima, fizioterapeutima, ali i svima koji žele produbiti svoje znanje o funkcionalnosti tijela. Više informacija možete pronaći na stranici: http://www.kleintechnique.com.
Nakon ove, od 20. do 23. kolovoza radionice vode Nina Fajdiga (radionica suvremene plesne tehnike Flying low i Passing through) i Lana Hosni (plesna i vokalna umjetnica koja će voditi radionicu Glas i tijelo). Prezentacije njihovih radionica biti će prikazane na otvorenju festivala Monoplay!
Zainteresirani polaznici mogu dobiti informacije o cijeni i uplatama te se prijaviti na mail [email protected]. Pokrovitelji događanja su Ministarstvo kulture, Grad Zadar, Zadarska županija i Zaklada Kultura nova.