Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stručnjaci iz Googlea, Adobea i Microsofta govorit će na IT konferenciji u Zadru

17.08.2021. 08:27


U Petrčanima je jučer održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno ovogodišnje izdanje konferencije Infobip Shift 2021, koja će se na Višnjiku održati 7. i 8. rujna. Kreativni tim iza jedne od najpoznatijih svjetskih IT tvrtki u Zadar dovodi renomirane stručnjake iz cijeloga svijeta. Konferenciju je otvorila Anđela Lonić, voditeljica poslovnog razvoja za Falkensteiner grupaciju, koja će se pobrinuti za smještaj sudionika konferencije.
– Riječ je o programerskoj developerskoj konferenciji, koja će se održati početkom rujna. U dvorani Krešimira Ćosića na čak pet pozornica održavati će se predavanja, paneli i diskusije. Dovodimo stručnjake iz najvećih svjetskih tvrtki, kao što su Google, Adobe, Microsoft i druge. Preko 60 stručnjaka govorit će na konferenciji. Očekujemo interesantno i jedinstveno iskustvo u Zadru, kazao je Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift konferencije.


Prestižna konferencija
Deseto jubilarno izdanje konferencije neće biti samo veće od bilo kojeg Shifta do sada, već će cijelo iskustvo praćenja konferencije dosegnuti do sada neviđenu razinu. Počevši od govornika, partnera i start – upa, do organizacijskih sastanaka i edukacijskih radionica – Infobip Shift bit će najutjecajniji developerski događaj ove godine.
– Danas s vama dijelim radost i ponos što će grad Zadar biti domaćin ovom jedinstvenom festivalu tehnologije, u sklopu globalne developerske konferencije. Ove godine spoj hrvatske i svjetske megatvrtke iz područja IT-ja i telekomunikacija s vrhunski dokazanim organizatorom tehnoloških konferencija nudi događaj najviše kategorije u Europi i svijetu. Prateći ostvarene rezultate Infobipa u IT branši po apsolutnim vrijednostima prihoda, izvoza, broja zaposlenika i ostalih pokazatelja poslovanja u dosad najizazovnijoj godini, jasno je o kakvom je gigantu riječ, kazao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić, te dodao kako o poslovnom potencijalu i važnosti kojoj IT sektor ima za budućnost čitave Hrvatske ne treba ni govoriti.
– Održavanje ove konferencije bez dvojbe pruža mogućnost prepoznavanja našeg grada na globalnoj IT sceni, dovodeći na Višnjik neke od najvećih svjetskih govornika i predavača, s tisućama sudionika. Grad Zadar već godinama ciljano podupire razvoj IT industrije kroz svoje razvojne programe i dosada provedene projekte. Gradimo novu suvremeno opremljenu zgradu poduzetničkog inkubatora, kao polazne točke za brojne stručnjake iz područja IT tehnologija, čime želimo olakšati poslovanje novim start -upovima. Kroz korištenje vlastitih i EU sredstava, iz nove financijske perspektive želimo Zadar postaviti na mjesto digitalnog lidera u Hrvatskoj. Ovaj nam događaj omogućuje novu prepoznatljivost, dok istovremeno potvrđuje znanje, spremnost i opremljenost u pružanju domaćinstva najzahtjevnijim međunarodnim konferencijama i kongresima. Zbog svega toga Shift konferencija daje izniman doprinos daljnjem razvoju Zadra. Uvjeren sam kako je ovo početak jedne duge i uspješne suradnje, kazao je Dukić.


Zadarska IT budućnost
Nakon što je Infobip dugi niz godina samostalno organizirao vlastitu developersku konferenciju DevDays, akvizicijom Shifta obje su konferencije spojene u jedan festival tehnologije tijekom kojega će nastupiti najbolji govornici iz developerskog svijeta, njih ukupno 60.
– Moj tim i ja godinama radimo na ovoj svjetskoj priči. Siguran sam da ćemo ove godine napraviti izvrsnu priču, koja će nastavit rasti i biti poznata diljem svijeta. Vjerujem da će Shift postati najveća developerska konferencija, ne samo u regiji, nego i na svijetu, poručio je Ivan Burazina, član Uprave Infobipa, dok je Alan Kociper, direktor Inovativnog Zadra kazao kako im je čast što mogu ugostiti svjetski priznatu konferenciju.
– Mi se kao grad pokušavamo značajnije pozicionirati u ovom sektoru, s obzirom da nam manjka obrazovnih institucija koje bi trebale biti temelj za proizvodnju developerskih kapaciteta. Stoga nam je još i draže da, na neki način, putem ove konferencije možemo dati doprinos rastu IT scene u gradu, koja malo po malo raste. Na području grada već postoji nekoliko IT tvrtki koje rade izvrstan posao, iako možda nisu marketinški poznate, naglasio je Kociper dodajući kako je, osim svih operativnih prednost koje kao grad posjeduju, nužno da se iskoriste sve prilike kojima možemo privući i digitalne nomade, jer je Zadar odlično povezan i umrežen kvalitetnom infrastrukturom.
– Športski centar Višnjik je počašćen što može ugostiti događaj svjetskih razmjera. Imamo izuzetno dobru suradnju s organizatorima konferencije. Zaista se nadam kako će sve proći u pozitivnoj atmosferi jer Zadar zaslužuje biti priznat kao centar razvoja IT industrije, kazao je kratko direktor Športskog centra Višnjik, Denis Karlović.