Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dilerski obračun – motiv pokušaja ubojstva Ane Treščec?

Autor: Marija Knežević

16.09.2008. 22:00
Dilerski obračun – motiv pokušaja ubojstva Ane Treščec?


Policija je na krim obradu u ponedjeljak na večer privela tri osobe od kojih su dvojica muškarci i žena. Jedan je muškarac pušten, dok su u policiji ostali drugi muškarac i žena koji su također nevjenčani supružnici.On je, kako smo saznali, iz Bibinja i već je osuđivan zbog droge. No, istraga traje.
Ana Treščec, 29 -godišnja Zagrepčanka i nevjenčana supruga jednog od najpoznatijih zadarskih dilera, Tomislava Petkovića Sriće (32)koja je u ponedjeljak rano ujutro propucana hicem u glavu,jučer je još uvijek bila kritično.
Nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja zadarske Opće bolnice i kako saznajemo, liječnici još uvijek strahuju za njezin život.
No, nikakve dateljnije informacije o zdravstvenom stanju mlade Zagrepčanke nisu se mogle dobiti jer je njezina obitelj izričito zatražila od liječnika da poštuju etiku i ne komuniciraju s medijima.
Škrti u davanju bilo kakvih informacija bili su i u PU zadarskoj pod već uobičajenim obrazloženjem kako je to “u interesu istrage”.
Ono što smo uspjeli saznati je tek podatak kako su istu večer nakon brutalnog ranjavanja Ane Treščec (29) koje se dogodilo u Bibinjama, na krim obradu privedene tri osobe od kojih su navodno u pitanju dvojica muškaraca i žena.
U međuvremenu je jedan od muškaraca pušten, a na obradi su i dalje ostali drugi muškarac i žena.
Jučer je atmosfera u Bibinjama bila uobičajena i ni po čemu se nije moglo zaključiti kako je dan ranije njihovo mjesto u negativnom smislu bilo u epicentru zanimanja zadarske, ali i šire, hrvatske javnosti.
Pokušali smo razgovarati s obitelji Tomislava Petkovića, međutim po dolasku jedino nas je dočekao pas koji je glasno i “opasno” lajao, a za njim je iz kuće izašla i majka Tomislava Petkovića koja nije željela ništa reći te nas je zamolila da odemo. Vikendica roditelja teško ozlijeđene Ane Treščec nalazi se odmah uz kuću obitelji Petković, ali tamo jučer nije bilo nikoga.
Njezina je obitelj vjerojatno bila uz nju, u bolnici.
Inače, njezin nevjenčani suprug Tomislav Petković Srića, vijest o Aninom ranjavanju čuo je prekjučer od svog odvjetnika te je zanijemio od šoka.
 Naime, Petković se nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra još od ožujka ove godine kada je s četvoricom “kolega” pao u policijskoj akciji kodnog imena „Selo”.
Tada su zadarski policajci zaplijenili najveću količinu droge u svojoj povijesti, a riječ je o pet kilograma heroina i još toliko mješavine paracetamola i kofeina.
Jedna od neslužbenih verzija “bibinjske priče” je da su muškarac i žena koji su jučer bili na krim obradi u zadarskoj policiji, isto nevjenčani bračni par. Muškarac je također iz Bibinja te je navodno već osuđivan zbog droge, a droga je navodno i motiv “obračuna” s Anom Treščec.
Policija je, podsjećamo, prekjučer oko 7.15 sati dobila dojavu od zadarske Hitne pomoći kako je u Bibinjama u obiteljskoj kući u ulici Braće Radića, pronađena djevojka s teškim i po život opasnim ozljedama.
Djevojku je pronašao Tomislavov otac, Nedjeljko koji je prolazio kraj njihove kuće te primjetio otvoren, a vjerojatno i razbijen prozor u prizemlju.
Pogledao je kroz prozor i vidio Anu kako nepomično leži u lokvi krvi.
Istraga vezana uz rasvjetljavanje ovog slučaja i dalje traje.