Mali Zadrani igrali s najboljim hrvatskim tenisačima

Slika korisnika admin
tenis_kids_day19
Adam VIDAS
Nova generacija mladih teniskih nada s Davis cup reprezentacijom Hrvatske: Mariom Ančićem, Ivom Karlovićem i Marinom Ćilićem

U Zadru se osjećam fenomenalno. Za sad je sve odlično, ljudi su nas prihvatili sjajno. Dvorana je veličanstvena i sve ide nekim svojim tijekom. Jedva čekamo sljedeći vikend! - nije skrivao svoje zadovoljstvo Mario Ančić tijekom svog jučerašnjeg dolaska na Narodni trg gdje su njega i ostale tenisače dočekali brojni mali Zadrani željni teniskog okršaja s najvećima. Naime, u svrhu promocije tenisa u Zadru jučer su postavljena dva mini teniska terena na kojem su mladi članovi teniskog kluba Zadar, ali i svi drugi željni akcije, mogli zaigrati s najvećim hrvatskim teniskim uzdanicama. Igrajući u parovima Ančić-Čilić i Karlović-Karanušić tenisači su u kratkom roku privukli veliki broj znatižjenika, pa je tako osim na terenima, gužva vladala i oko njih.

Druženje tenisača s građanima organizirao je Teniski savez hrvatske Davis kup organizacije, a sve to napravljeno je u svrhu popularizacije tenisa u Zadru. Naime, teniski klub Zadar koji djeluje na terenima pored Sfinge, nedavno je počeo aktivnije djelovati na svojoj organizaciji. Najveći problem jest nedostatak zatvorenih terena, no usprkos nedovoljnim uvjetima za rad i zadarski klub ima svoju uzdanicu - Bernardu Peru, državnu prvakinju u svom uzrastu.

Jučerašnjim druženjem ujedno se željela dobiti i što veća potpora u okršaju hrvatskih snaga s Brazilom za ulazak u svjetsku skupinu. Naime, hrvatska muška reprezentacija do sada nije imala prilike igrati s Brazilom. Tu priliku su do sada dva puta imale hrvatske tenisačice u Fed kupu, a oba puta su i pobijedile.

Rezultat hrvatskih tenisačica, naravno očekuje i hrvatska muška reprezentacija:

- Kao i na svakom domaćinstvu, i ovdje idemo na pobjedu. Svjesni smo naše snage i znamo da moramo od prve lopte krenuti silovito i fokusirano, zaključuje Ančić, a sličnog mišljenja je bio je jučer Ivo Karlović:

- Lagani smo favoriti u susretu s Brazilcima i trebali bi iskoristiti prednost domaćeg terena. Nadam se da ćemo ovog vikenda odigrati na visokoj razini, zaključio je.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno