Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Predsjednik Željko Šoša, zapovjednik Boris Ivon

Autor: Elza Radulić-Toman

16.09.2008. 22:00
Predsjednik Željko Šoša, zapovjednik Boris Ivon

Foto: Adam VIDAS



Podsjetimo da je Zadar imao svoj DVD sve do 1999. godine, a inače ima i stoljetnu tradiciju vatrogastva, koja datira još od 1854. godine, kada je ondašnje gradsko poglavarstvo donijelo poseban pravilnik o zaštiti od požara
Nastavljajući bogatu i dugu zadarsku vatrogasnu tradiciju, jučer je u Zadru osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Zadar. U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe grada Zadra održana je osnivačka skupština novoga društva, na kojoj je sudjelovalo prvih 14 članova. Oni su izabrali Upravni odbor i za predsjednika Željka Šošu, koji je kako je poznato zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe grada Zadra. Zapovjednik DVD-a Zadar je Boris Ivon, a tajnik Vlatko Krpina. Izabrali su i zamjenike, pa je dopredsjednik Boris Jović, zamjenik zapovjednika Darko Kovačević, a članovi Nadzornoga odbora su Kristina Vicencinović, Tome Mrkić i Šime Brkić, te članovi Stegovnoga povjerenstva Milovan Vlajić, Marija Šalina i Luka Erstić.
Podsjetimo da je Zadar imao svoj DVD sve do 1999. godine, a inače ima i stoljetnu tradiciju vatrogastva, koja datira još od 1854. godine, kada je ondašnje gradsko poglavarstvo donijelo poseban pravilnik o zaštiti od požara. A prvo vatrogasno društvo je osnovano 28. studenog 1881. godine i ono je kroz razne oblike i nazive trajalo sve do prije nešto više od osam godina. Novoosnovana vatrogasna udruga je zapravo nastavak tradicije, ali i potrebe, jer ona će okupljati mlade ljude, one koji ne mogu biti profesionalci jer nisu završili stručno vatrogasno školovanje.