Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Premijera Malika Dixona

Autor: Ivan Knežević

16.09.2008. 22:00
Premijera Malika Dixona

Foto: Filip BRALA



Dobro je da ćemo danas malo igrati jer smo poslije one utakmice protiv Urala Greata uglavnom samo trenirali – kazao je Juby Johnson
Večeras će u 19 sati Zadrani igrati u Kopru protiv Luke Koper. Nije to neka radnička momčad, kako sugerira naziv, nego je riječ o slovenskom prvoligašu kojemu je glavni sponzor koperska luka. Riječ je o osrednjoj momčadi u kojoj igraju Slovenci, a angažirana su i tri malo poznata Hrvata. No, Zadranima će utakmica dobro doći jer im treba mala stanka na putu od Zadra do Cantua. Dakle, odigrat će večeras u Kopru, a ujedno je to prigoda i da se prvi put na parketu, na utakmici, nađe i Malik Dixon. Amerikanac je prošao niz treninga i pohvatao je dobar dio konaca, a sad u praksi treba pokazati što, možda, još nije ili što još ne radi dovoljno dobro ili što još ne radi kako je zamislio Petrović, itd.
– Dobro je da ćemo danas malo igrati jer smo poslije one utakmice protiv Urala Greata uglavnom samo trenirali – kazao je Juby Johnson.
Julius je došao tek nedavno i prvi je put vidio nove suigrače. Bolje reći, prvi je put s njima bio na treningu i na jednoj utakmici jer je neke vidio prije. Ili igrao protiv njih.
– Kako ne! Igrao sam protiv Perića. Za potpuni dojam morat ćemo još malo sačekati, ali na prvi pogled čini mi se da smo dobili odlične igrače. Još kad dođe Ivanov…
Što očekujete od predstojećih utakmica? Je li moguće da će poslije povratka iz Italije već biti poznata udarna postava?
– Znate kako je, svaki se igrač bori za svoje minute. Mi imamo oštru, kvalitetnu i brojnu konkurenciju i u njoj svatko treba pronaći svoje mjesto. I ne samo pronaći nego učiniti sve da ga i zadrži. A to vodi samo boljitku, to je prava stvar za momčad.
Sviđa li vam se Petrovićeva skupina načela prema kojoj će Zadar pokušati igrati što djelotvornije u napadu i s trajno dobrom obranom?
– Naš trener, kao i mi svi, dobro zna da sportske ciljeve ne možemo ostvariti ako nam igra ne bude kontinuirano na visokoj razini. Momčad je i sastavljena tako da svaki igrač može pridonijeti i u napadu i u obrani i mi to samo trebamo pretočiti u stvarnost.
Nedavno ste rekli da vam je poslije nekoliko treninga sjajno sjela suradnja s Tomislavom Ružićem.
– On je otišao iz Zadra prije nego sam ja došao i nisam ga kao igrača upoznao. Na treninzima sam osjetio da ćemo se dobro slagati, dobro surađivati, a ugodno me iznenadilo što s poludistance ima meku i preciznu ruku. Takav igrač itekako je dobrodošao u svakoj momčadi.
Bit će vremena za razglabanje o svemu. Do početka sezone ima još niz utakmica. U četvrtak će Zadar igrati u Cantuu, potom u petak u Bologni protiv Virtusa. U subotu i u nedjelju na rasporedu je turnir u Udinama. Najavljeno je sudjelovanje Turk Telekoma, Benettona, Udina i Zadra. Iz kluba su izvijestili da u Sloveniju i u Italiju neće ići Šime Olivari i Danijel Popović jer su obvezni ići u školu.


Počinje prodaja pretplate
Iz kluba najavljuju da će prodaja pretplate za sljedeću sezonu početi u petak, 19. rujna u 9 sati na blagajni u Jazinama. Više o svemu doznat će se u četvrtak na konferenciji za novinare.