Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Damir Mišlov vraća se u HNS

Autor: Nives Rogoznica

16.09.2009. 22:00
Damir Mišlov vraća se u HNS

Foto: Zvonko KUCELIN



Damir Mišlov je ispunio i poslao HNS-u elektronsku pristupnicu i mi smo je zaprimili, a pitanje njegovog ponovnog primanja u stranku razmotrit će Gradski odbor na sljedećoj sjednici, kazala je Vesna Sabolić
Ima nade, kratko je odgovorio Damir Mišlov na pitanje vraća li se u HNS.
Predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić potvrdila je kako je u stranku stigla njegova pristupnica.
– Pitanja ulaska u stranku i istupanja iz stranke u pravilu nisu javna stvar, ali s obzirom da je istupanje dr. Mišlova bilo javno i pitanje njegova povratka također je javno. Dr. Mišlov je ispunio i poslao HNS-u elektronsku pristupnicu i mi smo je zaprimili, a pitanje njegovog ponovnog primanja u stranku razmotrit će Gradski odbor na sljedećoj sjednici, kazala je Sabolić.
Do kraja mjeseca u gradskom HNS-u bit će provedeni unutarstranački izbori, no odluka o primanju Damira Mišlova neće čekati novo vodstvo.
– O tome će odlučiti Gradski odbor u ovom mandatu, potvrdila je Sabolić.
Mišlov je u HSLS ušao krajem veljače kada je zajedno s predsjednikom Županijskog vijeća HSLS-a Stankom Zrilićem održao konferenciju za novinare na kojoj je kazao kako je zainteresiran biti kandidat HSLS-a na izborima za Gradsko vijeće. Mišlov je u HNS-u bio 19 godina unutar kojih je obnašao i dužnost županijskog predsjednika te je bio vijećnik ove stranke u zadarskom Gradskom vijeću i prvi čovjek na listi HNS-a u 9. izbornoj jednici na parlamentarnim izborima 2007.
Predsjednik ŽV HSLS-a Stanko Zrilić za naš je list kazao kako je vijest da se Mišlov želi vratiti u HNS za njega iznenađenje.
– To prvi put čujem, kazao je Zrilić koji, na upit smatra li da Mišlov odlazi iz HSLS-a zato što ga ova stranka nije kandidirala na lokalnim izborima, odgovara kako može biti razumljivo ako je Mišlov time nezadovoljan, “jer je čovjek visokih potencijala i za visoke domete”.
– Ako je dr. Mišlov tako odlučio, ima pravo na taj potez. Imao je potpuno pravo očekivati da će se naći na najvišim mjestima na našoj listi, ali moram reći da smo mi na lokalne izbore išli u koaliciju koja je okupila pet stranaka. U pregovorima u kojima se detaljno razgovaralo o svakom najmanjem detalju, a sve u cilju kako bismo imali najuspješniju listu, pojedni među našim koalicijskim partnerima bili su mišljenja da kandidati trebaju biti drugi ljudi, a u političkom djelovanju kompromis je neminovan, kazao je Zrilić.