Optuženici se ne osjećaju krivima

Slika korisnika admin
sud
Nakon šest odgoda na Županijskom sudu započelo suđenje petorki zbog droge

Nakon što je već šest puta odgođen početak suđenja petorki protiv kojih je zbog zloporabe opojnih droga u prosincu prošle godine podignuta optužnica, jučer je konačno na Županijskom sudu u Zadru održana glavna rasprava.

Odmah nakon čitanja optužnice Mario Miletić (24), Neven Šajkić (23), Hrvoje Sumrak (26), Marina Vujnovac (22) i Miro Dukić (37) izjavili su kako se ne osjećaju krivima za djela koja im se stavljaju na teret.

Prema navodima optužnice njih se sumnjiči da su u vremenu od početka rujna pa do 8. prosinca prošle godine u unajmljenom stanu, koji su koristili Hrvoje Sumrak i Marina Vujnovac, donijeli dvije digitalne vage, na njima mjerili heroin, prepakiravali ga, telefonski kontaktirali ovisnike i potom im ga prodavali. U pretresu navedenog stana policija je pronašla ukupno tri vage, nekoliko PVC smotuljaka s heroinom i marihuanom te nekoliko tabletica heptanona. Stoga se njima na teret stavlja posjed zbog prodaje, dok se petooptuženi Dukić sumnjiči za prodaju heroina. On je, naime, uhićen nakon što su Miletić i Šajkić dali svoje iskaze pred istražnim sucem. Optužnicom mu se na teret stavlja da je u vremenu od polovine listopada pa do 9. prosinca prošle godine za Miletića i Šajkića nabavljao te im prodavao heroin.

Na jučerašnjoj raspravi čitale su se socijalne anamneze i nalazi psihijatrijskih vještaka iz kojih je razvidno da su svih petero optuženika ovisnici o opojnim drogama, no samo je Dukić, kao dugogodišnji ovisnik, ocijenjen kao smanjeno ubrojiv u vrijeme počinjenja kaznenog djela. Sudska vještakinja Vera Klarić stoga mu je preporučila obvezno liječenje i kontrolu u Centru za prevenciju ovisnosti, a na jučerašnjoj je raspravi njegov odvjetnik sudu priložio medicinsku dokumentaciju koja pokazuje kako se on od izlaska iz pritvora u ožujku ove godine, toga i pridržava. S obzirom da je dr. Klarić obavila i vještačenje za prvooptuženog Miletića, na zahtjev njegovog odvjetnika, sudac Boris Babić njemu je odobrio ponovno vještačenje i procjenu ubrojivosti u vrjeme počinjenja djela koje mu se optužnicom stavlja na teret. Suđenje se nastavlja 13. listopada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno