Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Legende hrvatskog jedrenja na dasci na Pagu

16.09.2010. 22:00
Legende hrvatskog jedrenja na dasci na Pagu


Tijekom ovog vikenda održava se regata pod nazivom 3. po redu Shimuni Extreme Speed One Hour Slalom III. U sklopu regate održat će se i revijalna regata sportskih katamarana.
– Ovogodišnja regata bit će dosad najatraktivnija, najveća windsurf-regata u Hrvatskoj, s više od dvije stotine natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Austrije i Australije, a sve njih očekuje najbogatiji nagradni fond u Hrvatskoj, rekla je Lana Božović, voditeljica marketinga kampa “Šimuni”, organizatora natjecanja.
– U regati će sudjelovati legende hrvatskog jedrenja na dasci, Zdravko Cerovec, Stojan Vidaković, Luka Mratović, Ivan Kljaković Gašpić, Mladen Belamarić i drugi, a sudjelovat će i rekreativci koji će se upravo u Šimunima prvi put okušati u vožnji slaloma. Natjecat će se i žene koje su lani pokazale zavidno znanje, uspješno završivši utrku.
Novitet je ove godine regata sportskih katamarana do 19 stopa koja će se održati na regatnom polju ispred kampa.
– To izuzetno atraktivno nadmetanje brodica dizajniranih za let po valovima zapostavljeno je u Hrvatskoj i nadamo se da ćemo ovom utrkom pobuditi zanimanje i za nadmetanje katamarana, rekla je Lana Božović.
Nakon regate predviđena je velika zabava uz dobru glazbu, razne igre i vatromet. Prihod od ulaznica namijenjen je udruzi „Debra” koja pruža pomoć i podršku djeci koja su oboljela od bulozne epidermolize.