'Udri brigu na veselje'

Slika korisnika admin
Autor: 
Filip BRALA
Za razliku od prošle godine imamo više komedija, a u goste nam dolaze i kazališta iz raznih gradova, kazala je Nena Ninčević

Kultura je uvijek ljudima bila oslonac u najtežim vremenima, na koji god način, i kako god to shvaćali. Jedni će reći kako je knjiga najbolji lijek za recesiju, odnosno depresiju, druge će, pak, odlazak u kazalište i jedna dobra komedija itekako oraspoložiti.

Hrvatsko narodno kazalište Zadar novu kazališnu sezonu 2010./2011. otvorit će jednom komedijom, a cijeli program pretplate od 12 predstava, koliko ih donosi nova sezona, obiluje komedijama, čak osam ih je u programu.

- Za razliku od prošle godine imamo više komedija, a u goste nam dolaze i kazališta iz raznih gradova, kazala nam je Nena Ninčević, voditeljica Marketinga HNK Zadar.

Otvorenje s "Čarugom"

Nova kazališna sezona bit će otvorena 20. listopada s komedijom "Čaruga", autora Ivana Kušana, u izvedbi HNK Zagreb te u režiji Joška Juvančića. Do kraja godine imat ćemo priliku vidjeti još dramu "Dolina ruža", GDK Gavella iz Zagreba, dvije komedije, "Balon" Teatra 2000&Teatra Exit iz Zagreba i "Škola za žene" HNK Split, te balet "Ščelkunčik", također HNK Split.

Kad je riječ o premijerama imat ćemo prilike vidjeti dvije premijerne izvedbe. Prva, ona s kojom je trebalo biti otvoreno 16. Zadarsko kazališno ljeto, "Sarah Bernhardt", je na rasporedu već krajem listopada, dakle odmah nakon otvaranja sezone, i nalazi se u programu pretplata 4+. Još jednu premijeru gledat ćemo iza nove godine. Riječ je o predstavi "Koza ili Tko je Sylvia", a režirat će ju Georgij Paro. U 2011. u goste nam dolazi KMD Dubrovnik s predstavom "Kidaj od svoje žene", a riječ je, ponovno, o komediji. Nakon Dubrovnika i Istrani nam dolaze s komedijom, INK Pula će gostovati s predstavom "Furbaćona". Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba izvest će na daskama HNK Zadar komediju "O medvjedima i ljudima", a HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke dolazi nam s dramom "Crnac".

Još jednom "Američka papisa"

U 2011. stižu nam i Histrioni s komedijom "Lovački rog", a Slovenci, Slovensko mladinsko gledališće iz Ljubljane i Anton Podbevšek teater iz Maribora će gostovati s dramom "Kralj Lear".

U programu pretplata 4+ osim premijerne "Sarah Bernhardt" još jednom ćemo imati prilike vidjeti "Američku papisu", premijerno prikazanu na ovogodišnjem Zadarskom kazališnom ljetu. Očekuje nas i jedna monodrama, "Luđakovi zapisi", te monokomedija "Najluđa predstava na svijetu".

Prije početka same sezone svima koji još uvijek nisu uspjeli pogledati "Stošu od Foše" imat će priliku za to 2. listopada. Zadarska "Kate kapuralica" gostuje 4. listopada na trećem Prolog festivalu regionalnih kazališta.

 

U ponedjeljak počinje upis pretplate

U ponedjeljak, 20. rujna, Hrvatsko narodno kazalište Zadar počinje s upisima pretplate u Kazališnu sezonu 2010./2011. koji traju zaključno do 15. listopada 2010.

Upisi se vrše u uredu HNK Zadar svakim danom od 9 do 13 sati, osim subote i nedjelje!

Cijena pretplate (12 naslova) iznosi 750,00 kn uz 30 posto popusta za dosadašnje pretplatnike i umirovljenike, studente i osobe s invaliditetom uz predočenje odgovarajućeg dokumenta.

Ovogodišnji novitet je pretplata 4 + ( 4 naslova) u iznosu od 125,00 kn bez dodatnih popusta!

Sve dodatne informacije o pretplati mogu se dobiti na brojeve telefona 023/301-617, 314-552; 314-586 ili putem e-maila dramski.producent@hnk-zadar.hr!

 

Noć kazališta uz Teštament i koncert
HNK Zadar i ove godine sudjeluje u Noći kazališta. Manifestacija će se održati 20. studenog, a program će biti sličan prošlogodišnjem. Polaznici glumačke radionice HNK Zadar još jednom će izvesti "Teštament", a oko ponoći će na rasporedu biti koncert.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno