Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Održana edukativna radionica o prometu za djecu

16.09.2011. 22:00
Održana edukativna radionica o prometu za djecu


Na svojim rutama do škola, prijatelja ili mjesta za igru, djeca su svakodnevno uključena u promet


U sklopu Petog tjedna cjeloživotnog učenja prošlog je četvrtka Prometno sunce Autoškole Zadar u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Erudio i Udrugom Parampion organiziralo edukativnu radionicu za djecu u dobi od 4 do 8 godina. Cilj igraonice bio je kroz igru i zabavu te praktične primjere doprinijeti prometnoj edukaciji djece, jer djeca su redoviti sudionici u prometu.
U prostorima Autoškole Zadar u četvrtak su se okupili mališani za koje je najprije održano uvodno predavanje pod nazivom “Djeca u prometu”, a potom je uslijedila i LEGO radionica/igraonica na temu prometa u kojoj su s djecom radili voditelji radionice iz Udruge Parampion. Kroz ovu su radionicu djeca samostalno s prilagođenim LEGO kockama slagala i stimulirala situacije kako bi stekli neposredne uvide u problematiku prometa.
Kako su istaknuli organizatori ovog susreta, na svojim rutama do škola, prijatelja ili mjesta za igru, djeca su svakodnevno uključena u promet. Na tom putu susreću se s raznim problemima u prometu koja su im često preteška i nerazumljiva, te je cilj ove radionice kroz igru ukazati na te probleme i objasniti kako ih na siguran način svladati.