Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pritužbe na gradsku vlast primaju se na Branimiru

Autor: Nives Rogoznica

16.09.2012. 22:00
Pritužbe na gradsku vlast  primaju se na Branimiru

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kad naiđete na informaciju koja govori da će netko koalirati s laburistima, ja vas molim da imate  na umu da Hrvatski laburisti neće koalirati ni s kim,  poručio je Drago Čulina, predsjednik zadarske podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada, danas na Narodnom trgu prilikom otvaranja “Knjige žalbe”.
Govoreći o pripremama laburista za lokalne izbore  Čulina je kazao kako su sa subotnjeg sastanka predsjednici svih podružnica Nacionalnom vijeću uputili  jednoglasno usvojen prijedlog o  prijeizbornom izostanku koaliranja. Odluku o samostalnom izlasku na  izbore Nacionalno vijeće trebalo bi donijeti na sjednici  zakazanoj za 29. rujna.
– Postoje priče o tome da će Hrvatski laburisti možda  koalirati s nekima koji imaju slične programe ili koji će  prihvatiti naše smjernice. To neće biti tako. Kad to  kažemo, govorimo o predizbornom vremenu, a o tome  što će se događati nakon izbora ne želimo hipotetski  razgovarati i o tome za sad nitko ne razgovara, istaknuo je Čulina.
“Knjiga žalbe” je, kako je izvijestila članica Izvršnog  odbora zadarske podružnice Branka Rumora, akcija  koju ova stranka provodi u 32 grada.
– Ovo je oblik direktne demokracije koji je stranka  upriličila. Željeli smo dati priliku građanima da iznesu  svoje pritužbe, primjedbe i potrebe gradskoj vlasti i  gradonačelniku osobno. Nakon upisivanja izraženih  želja i primjedbi, knjigu ćemo dostaviti na uvid gradskim vlastima i nadamo se da ćemo iz toga polučiti  neke rezultate za građane. Zato je ovo i učinjeno jer ne  može svatko doći na red iskazati svoju potrebu ili  pritužbu, rekla je Rumora.
Građani svoje zamjerke i prijedloge u “Knjigu žalbe”  mogu upisati i sutra između 9 i 13 sati na Obali kneza  Branimira.