Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prva domaća, prva pobjeda

Autor: Zvonimir Petrović

16.09.2012. 22:00
Prva domaća, prva pobjeda

Foto: Sebastian GOVORČIN



Biogradski galebovi pred domaćom publikom u svom prvom nastupu ove sezone zasluženo su upisali prve bodove. Početak utakmice bio je nervozan sa obje strane, bilo dosta tehničkih pogrešaka a rezultat na semaforu je bio izjednačen 5:5. Nakon toga Biograd ulazi u seriju pogodaka, a najraspoloženiji kod domaćina je bio Šime Markić koji je od 14 do 16 minute  postigao četiri pogodaka zaredom i već tada napravio rezultatsku prednost. Do poluvremena domaćini su napravili još veću razliku, a u završnici se raspucao i Ivan Buovac koji je u ovu utakmicu ušao sa samo nekoliko treninga, ali je davao poticaj ostalim igračima. I u nastavku rezultat se nije bitnije mijenjao na semaforu, a novi prvoligaš iz Križevaca je u 40. minuti ostao bez ponajboljeg igrača Josipa Pećine koji je zaradio treće isključenje. Valja naglasiti da je on bio glavni organizator svim gostujućih napada. Kod rezultata 30:25 bio je vidljiv umor kod domaćin igrača, a pogotovo kod Buovca i Sakića koji su praktično nastupili sa samo nekoliko treninga te ozlijeđenog Duvnjaka što koriste gostujući igrači i smanjuju vodstvo na 32:28. Pokušali su presingom dostići domaćina koji su bili u igri sa samo četiri igrača zbog isključenja. Međutim dobrim obranama Tomića i borbenog Punoša nije im pošlo za rukom, a trener Šarić je ubacio mlade snage koji su osjetili draž prve pobjede na početku natjecanja. U sljedećem kolu Biograd ide na gostovanje u Đakovo.


BIOGRAD – KRIŽEVCI 35 (19):32 (13)


BIOGRAD NA MORU – Školsko sportska dvorana. Gledatelja 150. Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja (oba Metković)
BIOGRAD: Tomić, Morović, Galešić 1, Nakić 1, Petrović, Troskot, Buovac 3, Dumančić, Knežević, Ćavar, Sakić 1, Pelicarić, Punoš 4, Duvnjak 6, Zorica 4, Markić 15. Trener: Tomislav Šarić
KTC KRIŽEVCI: Bogdan, Šignjar,N. Predojević 4,Z. Marković 1, Pečina 4, Babić 11, R. Predojević 1, Nemčić, Jelenić 6, Bošković, Hunjak, Augustinčić, R. Marković 5. Trener: Dragutin Miklečić.
Isključenja: Biograd 12 min, Križevci 12 min
Sedmerci: Biograd 5(5), Križevci 6(7).