Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadrani “mali” u Splitu pali

Autor: Toni Bilić

16.09.2012. 22:00
Zadrani “mali” u Splitu pali

Foto: PIXSELL



U “malom” dalmatinskom derbiju Split je zasluženo pobijedio Zadar. Sve najvažnije dogodilo se u drugom poluvremenu kada su postignuta sva četiri gola. “Crveni” za devet minuta, točnije od 62.- 71. minute tri puta zatresli mrežu Zadrana i stigli do pete uzastopne domaće pobjede. Ponovno je trener domaćina Bašić pogodio sa izmjenom, džoker sa klupe Ante Erceg je u igru ušao u 60. minuti zamijenivši indisponiranog Bagarića, a  samo dvije minute nakon ulaska na travnjak postigao je rijetko viđeni eurozgoditak. Gosti su na centru izgubili loptu koja je stigla do Ercega, on je u sprintu pretrčao obranu gostiju i kada je došao na rub kaznenog prostora s lijeve strane vidio je da je vratar Gluić napustio svoja vrata. Pucao je lijevom nogom, točnije lobao ga je i lopta je završila u mreži. Samo dvije minute poslije Hrgović je idealno uposlio Pehara koji je ušao u kazneni prostor, pucao s 10-12 metara, čuvar Zadrove mreže bio je nemoćan. Svoju nadmoć domaćini su materijalizirali i trećim golom u 71. minuti. Radotić je ubacio s desnog boka, Prahić je srušio u blizini svojih vratiju Vojnovića koji je bio u skoku, a sudac Trampus pokazao je bez oklijevanja na bijelu točku. Zadrani su se bunili, bez uspjeha, Trampus je ostao pri svojoj odluci. Siguran realizator s bijele točke bio je Vitaić. Zadrani su uspjeli postići u 73. minuti počasni zgoditak. Najprije je pucao Vasilj, Vuković je kratko odbio loptu koja je došla do Mršića, pokuša je gostujući napadač zatresti mrežu domaćina, no ona je pogodila nekog od domaćih igrača, odbila se do Begonje koji iz blizine šalje loptu u mrežu. U samoj završnici Prahić je bio u prilici, no lopta je završila u korneru.
Splite je tijekom prvog dijela dominirao no nisu uspjeli niti jednom zatresti mrežu Gluića iako su za to imali nekoliko izuzetnih prilika. Već u 15. minuti Belle je odlično uposlio Vitaića koji je izašao sam pred Gluića. Pucao je, a vratar gostiju obranio je njegov udarac. Isti igrač dvije minute kasnije pokušao je s 18 metara ugroziti gol gostiju, bio je neprecizan. Gosti su uzvratili preko Ivančića u 20. minuti, pucao je, mogao je i bolje, a Vuković se nije dao iznenaditi. Priprijetio je u 22. minuti Mršić koji je ušao u kazneni prostor s desne strane, no pucao je točno u domaćeg čuvara mreže. U završnici prvog dijela Bagarić je nakon ubačaja Radotića sa 5-6 metar od gola gostiju pucao glavom, lopta je otišla preko grede. Pokušaali su potom Vitaić i Belle no nisu bili precizni. Split je zasluženo osvojio tri nova boda, zgoditak Ercega da je postignut u nekoj od Liga petice mjesecima bi se vrtio na malim ekranima.


Izjavili su


DALIBOR ZEBIĆ, TRENER ZADRA
– Prije svega čestitke Splitu na zasluženoj pobjedi. Moja je momčad do nekih šezdesetak minuta djelovala manje-više dobro, koncentrirano i čvrsto, međutim nakon toga se dogodio “black-out”. Izgubili smo čistu loptu koju smo imali u svom posjedu, primili prvi gol iz kontranapada. Po našem starom obećaju narednih desetak minuta smo potpuno “nestali”, “prolili” smo sve ono za što smo do tada radili sat vremena. Teško dolazimo do protivničkog gola, do šanse, nismo dovoljno hitri i opasni po gol. To nas prati od prvog kola. Žao mi je što nam je opet sviran ovakav jedanaesterac. Ja bih volio kući da se ovakav neki jedanaesterac svira za nas. U najmanju ruku je sumnjiv, uz to je Prahiću sudac dodijelio žuti karton kako bi osnažio svoju odluku. Ako je već dosudio jedanaesterac mislim da nije trebao našem igraču dati žuti karton. Ta odluka nije utjecala na konačni ishod, to je moje viđenje dosuđenog penala. Splitu želim da ovako dobro igraju na gostovanjima, nama ostaje teška borba za ostanak.
TONČI BAŠIĆ, TRENER SPLITA
– Jako sam zadovoljan kako je momčad odigrala tijekom cijelog susreta. Nakon pripremama koje smo odradili u prvenstvenoj stanci momčad je odlično reagirala. U prvom poluvremenu smo stvorili dosta prilika, nažalost nismo niti jednu realizirali. Na poluvremenu u svlačionici smo se dogovorili da nastavimo s istim načinom igre, da budemo strpljivi i da će gol doći. Pogodili smo s izmjenom, Erceg je zabio euro-gol i potvrdio je svoju vrijednost. Okrećemo se narednom susretu, to je dvoboj sa Zagrebom u Kranjčevićevoj. Trebamo konačno donijeti bodove “izvana” da bi se još više učvrstili u vrhu prvenstvene ljestvice.




SPLIT – ZADAR 3:1


SPLIT – Igralište u Parku mladeži. Gledatelja 500. Sudac: Danijel Trampus (Osijek ) 6,5. Pomoćnici: Hrvoje Menđušić (Vinkovci), Dejan Berger (Osijek ). Strijelci: 1:0 Erceg (62′), 2:0 Pehar (64′) , 3:0 Vitaić (71′ – 11m), 3:1 Begonja (73′). Žuti kartoni : Bilaver , Jerbić, Prahić ( Zadar )
SPLIT: Vuković 6,5, Radotić 6,5 (od. 86. Glumac -) , Galović 6,5, Vidić 6,5, Hrgović 7, Paracki 6, Vitaić 6,5, Pehar 7, Belle 6,5 (od 79.Baraban- ), Vojnović 6, Bagarić 5,5 (od 60. Erceg 8)
ZADAR: Gluić 6, Prahić 5, Jerbić 5,5, Bilen 5,5, Bilaver 5,5, Župan 5 (od 55. Begonja 6), Sarić 5, Banović 5,5 (od 80. Heister -), Vasilj 6, Mršić 6, Ivančić 5 (od 73. Jolić -).