Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sutra štrajk u bolnicama

16.09.2013. 22:00
Sutra štrajk u bolnicama


Poziv ministra zdravlja Rajka Ostojića na socijalni dijalog jučer nije dao rezultata, a sutrašnji štrajk liječnika i medicinskog osoblja u bolnicama više nije upitan. Ostojićevom se pozivu odazvala jedino Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog sindikata medicinskih sestara i tehničara, dok je šef liječničkog sindikata, Ivica Babić, rezolutno odbio doći na Ksaver dok od ministra ne dobije pismeni odgovor na prijedlog kolektivnog ugovora što su ga iz tog sindikata ministru poslali još početkom kolovoza. Međutim, ni s čelnicom sestrinskog sindikata nikakav dogovor jučer nije postignut.
Ostojić i Babić sudjelovali su jučer na otvorenju Hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Virovitica u kojoj je Babić zaposlen, ali tamo nisu razgovarali. Ostojić je jučer poručio kako su svi ravnatelji bolnica dobili upute o tome što i kako raditi u slučaju štrajka u bolnicama, a naputke će uputiti i građanima.
U štrajku koji u bolnicama počinje sutra, 18. rujna u sedam sati, neće sudjelovati Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, a prema najavi sindikata u štrajku radit će se kao nedjeljom i blagdanima. Drugim riječima, pregledi i dijagnostičke pretrage neće se obavljati, a ministar pacijentima jamči da će se unatoč štrajku obaviti sve zakazane operacije.