Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Hajduk – Rijeka 0:2

17.09.2017. 17:33
Hajduk – Rijeka 0:2


U derbi susretu 9. kola Prve HNL u Splitu igraju nogometaši Rijeke su slavili protiv Hajduka s 2-0 (1-0) i smanjili zaostatak za vodećim Dinamom.
Prvak Rijeka dobila je u Splitu "Jadranski derbi" i ostala za petama Dinamu, dok je Splićanima s dva gola presudio junak dvoboja Heber.
Iz šansama vrlo siromašnog prvog dijela ističe se maestralan potez Rijekina Brazilca Hebera koji je u 24. minuti ubačaj Žute s desne strane iz teške pozicije vrhom kopačke pretvorio u vrlo atraktivan pogodak. Nakon iznimno mlake i jalove igre u prvom dijelu, Splićani su počeli daleko ofenzivnije i motiviranije u drugom dijelu, no Rijeka je to kaznila drugim golom u 58. minuti. Veliku pogrešku je napravio branič Lopez kome je loptu oduzeo Mišić, udarac Gavranovića brani Stipica, a Heberu nije bilo teško odbijenu loptu pospremiti u praznu mrežu. U 66. minuti je Prskalo bravurozno obranio udarac Hanze iz slobodnog udarca s 18 metara, a vratar Rijeke je obranio i pokušaj glavom Hajdukova pojačanja Huga Almeide u 67. minuti.