Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Do kraja mjeseca kreću radovi na Bulevaru, danas počela rekonstrukcija Tesline

17.09.2018. 16:00
Do kraja  mjeseca kreću radovi na  Bulevaru, danas počela rekonstrukcija  Tesline


Od danas je za sav promet na dva mjeseca zatvoren dio Ulice  Nikole Tesle u dužini 100 metara, od raskrižja s ulicama Domovinskog  rata i Benka Benkovića (kružni tok) na jugozapadu, prema Ulici Božidara  Adžije na sjeveroistoku. Razlog zatvaranja ovog dijela Ulice Nikole Tesle  je izgradnja I. faze građevine "Rekonstrukcija dijela Ulice Nikole Tesle", a  resorni pročelnik Darko Kasap zamolio je tim povodom sve građane za  strpljenje u prometu.
– U sklopu rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle odradit će se sva potrebna  infrastruktura,  sustav fekalne i oborinske odvodnje, nogostup i javna  rasvjeta. Prvih sto metara radova počinje od samog rotora na križanju  Ulice Nikole Tesle i Benka Benkovića, a procijenjena vrijednost radova je   4,800.000 kuna. Procijenjeno vrijeme trajanja radova je 150 dana, a prva  faza radit će se sljedeća dva mjeseca. Nadam se da će nas vremenske prilike pustiti da ispoštujemo, zajedno s izvođačem, sve te rokove, rekao je  Darko Kasap.
To je prva od ulica s kojom se kreće u sklopu rekonstrukcije, a rekonstrukcija uskoro očekuje i mještane kvarta Stanovi.
– Radit će se rekonstrukcija Ulice put Stanova, to je neuvjetna ulica bez  nogostupa i javne rasvjete. Sva potrebna dokumentacija je spremna,  natječaj je obavljen i ovaj se tjedan očekuje potpis ugovora s izvođačem.  Očekujem da će se s rekonstrukcijom te ulice krenuti do kraja mjeseca,  rekao je Kasap.
Do kraja mjeseca trebala bi se nastaviti i rekonstrukcija Ulice Ante  Starčevića, odnosno Bulevara, od autobusnog kolodvora prema bolnici i  poliklinici, čiji su investitor Hrvatske ceste.
– To su sve prometnice čija nas rekonstrukcija  očekuje najesen, uz redovno održavanje cesta koje radi Komunalni odjel, a onda na proljeće  idemo s projektom sustava odvodnje, aglomeracije Kožino – Zadar – Petrčane, od Dikla, Plovanije, preko svih ostalih mjesnih odbora u iduće  četiri godine. U tom projektu, vrijednom 430 milijuna kuna, bit će obuhvaćeno preko 300 ulica, zaključio je Kasap.