Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sunara: Igrali smo na bodove i bodove osvojili

17.09.2018. 12:41
Sunara: Igrali smo na bodove i bodove osvojili


Led je probijen, prvi trobod legao je na konto Zadrana. Momčad sa Stanova pred svojim je navijačima u 4. kolu Druge HNL stigla do prve ovosezonske pobjede. Minimalne, ali što je najvažnije pobjede. I automatski se lakše diše. Nije to bila utakmica u kojoj se umiralo u ljepoti, ali s druge strane bila je prava natjecateljska, borbena, a možemo slobodno kazati i kvalitetna. Momčad iz Bijelog Brda nikome u Drugoj ligi neće biti lagan zalogaj. To su dokazali jučer na Stanovima i malo je nedostajalo da osvoje bod, a možda uzmu i sav plijen iz ovog dvoboja. S druge strane Zadar je, bilo je to vidljivo od prve minute, igrao na bodove, točnije na pobjedu. I taj cilj je ostvario. Breme rezultata ili ako hoćete imperativ koji im je visio nad glavama i koji ih je poprilično sputavao, pogotovo u otvaranju subotnjeg dvoboja, sada više ne postoji. Momčad iz Krševanovog grada pomakla se s pretposljednjeg mjesta na ljestvici i nadajmo se da se tamo više neće vraćati.
U subotnjem srazu Zadra i BSK-a bilo je nekoliko detalja koji su odredili njen konačni ishod. Prvi detalj je svakako onaj iz 2. minute kada je momčad iz Bijelog Brda mogla povesti. Tada se u odličnoj prilici našao Bruno Brlić čiji udarac s desetak metara fantastično skida Josip Bender. Drugi je naravno zgoditak Antonija Repića u 14. minuti kada je fantastičnim udarcem, praktički iz mrtvog kuta, probio gostujućeg vratara i pogodio suprotnu malu mrežicu njegovog gola. Repić je još dvaput tijekom prvog poluvremena bio u prilici udarcima s distance riješiti pitanje pobjednika, ali centimetri su ga dijelili od drugog pogotka. A sada se opet vratimo hobotnici na vratima Zadra Josipu Benderu koji je u 44. minuti kada se našao oči u oči s Horvatom odlično obranio njegov udarac. Još "jača" intervencija bila je ona iz 57. minute kada je praktički s nekoliko metara "skinuo" udarac Šimičića koji je išao pod gredu. Isti taj Šimičić startao je na njega u 85. minuti kopačkom i morao pod tuš. Ali, Bender je morao izvan igre, točnije u bolnicu na šivanje, a zbog tri, ranije izvršene izmjene na vrata je stao Repić. I do kraja sve napravio kako treba, čak su mu i golmanska ispucavanja bila za čistu peticu. Zadrovi junaci u subotu su definitivno bili Antonio Repić i Josip Bender, ali kao nadogradnja solidne partije svih ostalih igrača. Kao što smo rekli, nije se umiralo u ljepoti, ali cilj je ostvaren.
– Čestitke mojim igračima na teško izvojevanoj pobjedi. Također čestitke i momčadi BSK-a koja je dokazala da će biti žestoki konkurent svima u Drugoj ligi. Bila je to iznimno teška utakmica s psihološkog aspekta s obzirom da smo u prethodne tri osvojili samo jedan bod – kazivao je nakon utakmice Krešimir Sunara, trerner Zadra.
– Pritisak rezultata je odradio svoje i to se vidjelo na igri mojih igrača. Odigrali smo pravu prvenstvenu utakmicu, igrali smo na bodove i te bodove smo osvojili. I mislim da smo ih zasluženo osvojili. Nažalost u završnici utakmice ozlijedio se naš vratar Josip Bender kada je u njega neoprezno ušao suparnički igrač. Nadam se da će sve biti dobro s njime i da će nam se pridužiti ubrzo na treninzima i pripremi za sljedeće kolo u kojem igramo protiv Lučkog.
U trenutku kada se ozlijedio Bender Zadar je već bio izvršio sve izmjene pa je na gol morao stati netko od igrača koji su u tom trenutku bili na travnjaku. Na upit radi li inače posljednju izmjenu desetak minuta prije kraja, Zadrov strateg je kazao:
– Desilo se to što se desilo, što nitko od nas nije priželjkivao. Inače moja trenerska praksa je da barem jednu izmjenu ostavim za sudačku nadoknadu, pa čak i dvije. Međutim u tim trenucima sam osjetio da smo malo trkački pali, pa i visinom, i zato sam se odlučio u igru ubaciti Tokića. Izvadio sam tada Jurića, a gurnuo Begića malo više prema naprijed. Tu svakako treba naglasiti da nam se u prvom dijelu ozlijedio Sarić pa smo i tu izgubili na visini.
Sunara je na novinarski upit da usporedi igru Zadra iz posljednja tri kola i ovu protiv BSK-a, kazao:
– Opet ću naglasiti da je ovo za nas bila utakmica pod velikim psihološkim pritiskom i to je definitivno utjecalo na našu izvedbu. Nismo igrali u pravom svjetlu, u prethodna tri dvoboja puno bolje smo odigrali. Bili smo dominantniji na lopti, ali dobar dio utakmice BSK je bio dominantniji u posjedu lopte. Međutim, bodovi se računaju. U pripremi utakmice rezultat mi je bio najvažniji, nismo tražili ljepotu. Sada se moramo vratiti onome što radimo najbolje, a to je da kroz posjed lopte tražimo i igru i prilike. Mislim da je ovo sparno vrijeme također utjecalo, kako na moje igrače, tako i na suparničke – kazao je Zadrov strateg


Bender se dobro oporavlja
U 85. minuti utakmice između Zadra i BSK-a svjedočili smo ružnoj sceni pred vratima Zadra. Nakon jednog skraćenog kornera u šesnaestercu Zadra ostao je ležati vratar Josip Bender kojeg je kopačkom u lice pogodio Stjepan Šimičić. Usudili bi se kazati da namjere nije bilo, ali start je bio neoprezan i vrlo ružan. Hitna je morala intervenirati i Bender je odvezen u bolnicu. Dan kasnije doznajemo da će sa Zadrovim vratarom biti sve u redu, šivana je arkada, a navodno i jedan punat ispod oka. Uz sve to, a što se može vidjeti i na fotografiji koja je objavljena na facebook stranici NK Zadra, Benderovo lice izgleda poprilično natučeno i u modricama. Sada kada znamo da će biti sve u redu s njim možemo se malo i našaliti i kazati da 'nije čudo što su ga igrači BSK-a „istukli“ kada im je obranio sve moguće i nemoguće u ovoj utakmici'. U svakom slučaju želimo mu što brži povratak na travnjak i na vrata Zadra.