U Biogradu počela izgradnja 36 stanova POS-a na Donjoj Grandi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
PREDUGOVORNA CIJENA KVADRATA 1.120 EURA
Grad Biograd na Moru je dao besplatno zemljište na koje će dovesti i urediti svu infrastrukturu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, dok s dodatnih 2,5 milijuna kuna pokriva troškove izgradnje POS-ovih stanova, ističe Ivan Knez, gradonačelnik
Velimir BRKIĆ
Ministre samo dajte, još jedan hektar zemljišta čeka - Ivan Knez

Polaganjem vremenske kapsule započeli su radovi na izgradnju novih šest POS-ovih zgrada s ukupno 36 stanova na Donjoj  Grandi u Biogradu na Moru. Predrag Štromar, ministar graditeljstva i  prostornoga uređenja, Slavko Čukelj, direktor APN-a, i Ivan Knez, biogradski gradonačelnik, dvije vremenske kapsule simbolično su položili i  lopatama betona ugradili u temelje objekta.

Vrijednost radova je 18,7 milijuna kuna, a predvidiva predugovorna cijena stana iznosi 1.120 eura po metru četvornom.

- Simbolično polaganje kapsula neka bude simbol novog početka za  36 biogradskih obitelji. Nastavimo zajedno graditi domove, neka našim  mladima ljudima dom ostane Hrvatska, rekao je Štromar.

 Poticajno stanogradnja – POS pokazala se kao  uspješan model trajnog rješavanja stambenog pitanja za koji vlada veliki  interes.

- Do sad je izgrađeno više od 8.000 POS stanova, od čega ovdje u Zadarskoj županiji 492 stana, obznanio je ministar. U narednom razdoblju planirana je izgradnja još 1.000 stanova u Republici Hrvatskoj.

Izvođač radova na stanovima u Biogradu je građevinska tvrtka Centrogradnja d.o.o. Zagreb, a rok izgradnje 540 dana, odnosno 18 mjeseci.

- Radovi će trajati i manje jer će se iduće ljetne sezone na tri mjeseca  prestati s radovima, kazao je Čukelj.

Riječ je o šest višestambenih zgrada s ukupno 36 stanova, ukupne neto površine 1.937,76 metara četvornih. Planirana investicijska vrijednost  građevine iznosi oko 18.700.000 kuna, od čega poticajna sredstva Republike Hrvatske iznose oko 2.900.000 kuna.

- Grad Biograd na Moru je dao besplatno zemljište na koje će dovesti i  urediti svu infrastrukturu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, dok s dodatnih  2,5 milijuna kuna pokriva troškove izgradnje POS-ovih stanova, ističe  Knez.

Prije godinu i pol dana nakon višegodišnjeg rada na pripremi dokumentacije i anketiranja zainteresiranih za stanove pomislilo se da će  projekt propasti jer izabrani izvođač radova je odustao. Ipak, pronađena  je spasonosna formula.

- Da bi se spasio projekt izgradnje 36 POS-ovih stanova po povoljnim  uvjetima Grad će, uz to što je dao besplatno zemljište, što će dovesti i  urediti svu infrastrukturu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, s dodatnih 2,5  milijuna kuna pokriti troškove izgradnje POS-ovih stanova. Našli smo  formulu kako bi prebili naknadne troškove, uzet ćemo šest stanova koje  ćemo dati potrebnim djelatnicima deficitarnih zanimanja ili ih prodati   kako bi svi koji čekaju na rješenje svog stambenog pitanja bili zadovoljni,  objasnio je Knez.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno