Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Uz trojac iz Jazina stigao i Špaleta

17.09.2018. 16:00
Uz trojac iz Jazina stigao i Špaleta


ALKAR 84
SONIK-P. 82
(18:20, 25:23, 16:24, 25:15)
ALKAR: Boban 11, Šišić 15, M. Modrić, Brown 28, Tvrdić, Marić 1,  Žaper 6, Markulin 3, Vučić 20, Jukić, Jurela. Trener: Srđan Helbich.
SONIK-PUNTAMIKA: Jošić 1, Paleka, Palčić 17, Ceranja 10, atelj 7,  Bučaj 2, Mišić, Jurjević 21, Grbić, Špaleta 17, Petani 7. Trener: Šime  Kraljević.
Košarkaši Sonik-Puntamike, koji se pripremaju za nastup u Prvoj ligi,  kod premijerligaša Alkara odigrali su prvu trening utakmicu. Neizvjestan  dvoboj završio je pobjedom Sinjana koji su u posljednjoj četvrtini nadoknadili minus osam. No, za trenera Šimu Kraljevića trenutačno je puno važnije da na raspolaganju ima respektabilan sastav u kojem su ostali  lanjski nositelji igre (Dino Palčić, Josip Ceranja, Eddi Jurjević), a angažiran je niz novih igrača. Iz Jazina su došli Marko Atelj, Benjamin Bučaj  i Teo Petani, Zadar je na posudbu poslao juniore Lovru Paleku i Roka Erslana, stigao je i Jure Perić, svojevremeno član Zagreba, tu je i Antonio  Mišić, a novost je da s "bijelo-zelenima" trenira i Mario Špaleta, 213 cm  visoki centar. Riječ je o igraču koji je prošao mlađe uzraste Zadra, bio je i  seniorskom sastavu, a lani je nastupao za Split. Ovo ljeto izbornik  Dražen Anzulović pozvao je Špaletu na turnir u Kinu gdje su nastupila  tzv. B reprezentacija.
– Špaleta trenira s nama i ako ostane dobit ćemo veliko pojačanje –  kaže Pero Perić, sportski direktor Puntamičana, koje ovaj tjedan očekuju  još dvije utakmice s ligaškim rivalima, sutra kod Ribole Kaštela, a u subotu u Jazinama protiv Pule 1981. Od petka do nedjelje Sonik-Puntamika  će organizirati 21. međunarodni turnir u spomen na Denisa Špiku.
– Nastupit će sve najbolje kadetske i juniorske momčadi iz Hrvatske –  najavio je Perić.