Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šišgorića

17.09.2018. 08:33
Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šišgorića


U petak je za sav promet otvorena obnovljena Ulica Jurja Šišgorića. Gradnačelnik Grada Zadra Branko Dukić i pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap obišli su prometnicu i provjerili izvedene radove o čemu su ih informirali predstavnici izvođača i nadzora.
– Riječ je o iznimno važnoj prometnici koja će omogućiti bolju komunikaciju i otvoriti cijelo jedno područje mjesnog odbora Ričine uz ulicu Josipa Jovića koje je dosad bilo prometno ograničeno. Njezinom dogradnjom i uređenjenjm omogućeno je spajanje ulica Josipa Jovića i Franka Lisice, kazao je nakon oblaska gradonačelnik Dukić.
Dodao je da je projektom obuhvaćena izgradnja i sve prateće komunalne infrastrukture, nogostupa te oborinske i fekalne odvodnje. Posebno je značajan zahvat na izgradnji kanalizacijskog sustava čime se stvaraju preduvjeti za nove priključke obiteljskih kuća s područja MO Ričine na javni sustav odvodnje. Uz novi asfalt postavljena je i nova prometna signalizacija i javna rasvjeta.
Radove je izvodila tvrtka Tim d.o.o. Benkovac, dok je nadzor radova obavljala tvrtka Via factum d.o.o. Zadar. Vrijednost izvedenih radova je 932.634,38 kn s PDV-om.
Arheološki nadzor nad radovima obavio je Muzej antičkoga stakla u Zadru te su zadarski arheolozi pronašli dio rimskog akvedukta, jedinstvenog po očuvanosti. Sukladno uvjetima konzervatora, oštećeni dijelovi svoda su rekonstruirani i zaštitćeni od urušavnja, a uz prometnicu će biti postavljene info table na kojima će se nalaziti svi podaci o rimskom vodovodu koji prolazi tim dijelom grada.