Zadarska bolnica u minusu 85 milijuna kuna, biogradska 20, a Psihijatrijska bolnica na Ugljanu 12!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Loše stanje u zdravstvu
Već sljedeći petak imam radni sastanak s ministrom zdravstva, imamo spreman program reorganizacije s konkretnim prijedlozima kojima bismo stanje u zdravstvu mogli okrenuti na bolje, rekao je župan Longin
Fabio ŠIMIĆEV
Dugovi u zdravstvu i dalje se gomilaju

. Posebna informacija dodana Izvješću o izvršenju Proračuna Zadarske županije za  2018. godinu., koje je dala pročelnica Bibijana Baričević, odnosi se na ustanove u zdravstvu.

- S ustanovama u zdravstvu funkcioniramo na gotovinskom načelu,  odnosno u trenutku kada su ti rashodi plaćeni. Međutim, to bi trebalo  tako biti prema uputama Ministarstva financija, ali ustanove u zdravstvu  u svojim izvješćima prihode iskazuju u trenutku kada su raspoloživi, a  rashode u trenutku kada je događaj nastao, a ne kada je plaćen te stoga  postoji razlika u brojkama. Naših 36 ustanova u zdravstvu ukupno su 9,3  milijuna u manjku na kraju razdoblja. Pojedine ustanove su imale višak,  dok je primjerice s 30. lipnja 2018. godine Opća bolnica Zadar imala manjak 85 milijuna kuna, a najgore stanje je uočeno kod specijalnih bolnica, Biograd na Moru s 20 milijuna manjka i Psihijatrijska bolnica Ugljan s 12 milijuna  manjka, dok ostale ustanove imaju iskazan višak, zaključila je Baričević.    

Navedeno je komentirao župan Longin ističući kako je županijski Proračun stabilan, ali kojemu najveću brigu, kako proizlazi iz navedenog,  zadaje zdravstvo.

- Naravno, zdravstvo nas brine. Već sljedeći petak imam radni sastanak s ministrom zdravstva, imamo spreman program reorganizacije s  konkretnim prijedlozima kojima bismo stanje u zdravstvu mogli okrenuti na bolje. Nadam se da ćemo uspjeti smanjiti te nastale dugove, istaknuo je  župan Longin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno