Zadarska HVIDR-a neće u Vukovar

Slika korisnika valentinam
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST VEZANO UZ PROSVJED U VUKOVARU
Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje, prosvjed ili potpora Vladi?
Ivica Arbanas

Zbog čestih upita članova i medija o prosvjedu u Vukovaru, Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Zadar, poslalo je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

"Po prvi put Udruga HVIDR-a Zadar neće ići na prosvjed, a išli smo na sve dosadašnje prosvjede bez razlike tko je bio na vlasti (za razliku od mnogih). Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje, prosvjed ili potpora Vladi?

S jedne strane izjave da je prekipjelo zbog nečinjenja po pitanju ratnih zločina, s druge strane izjave kako je ova Vlada i ovaj premijer najbolji od svih dosadašnjih?

Što se tiče procesuiranja ratnih zločina, smatramo da su sve dosadašnje Vlade, pa i ova, zakonski i moralno odgovorne za nečinjenje. Ključnim problemom sada držimo činjenicu da ruka gospodina Milorada Pupovca daje većinu Vladi i dok je tome tako, ne vjerujemo u rješavanje ovoga problema.

Ne sumnjamo u dobre namjere gradonačelnika Penave i njegovo poštenje, pa tako i on i svi Vukovarci imaju našu punu potporu kada je u pitanju problem rješavanja ratnih zločina. Međutim, smatramo da se ovakvim prosvjedom postići neće ništa.

Gospodinu premijeru Plenkoviću također dajemo punu potporu kada kaže da neće dozvoliti braniteljskim udrugama da mu biraju partnere i određuju tko će biti parlamentarna većina jer to je njegovo demokratsko pravo temeljem dobivenih glasova na izborima, a za demokraciju smo se mi borili.

Isto demokratsko pravo zadržat ćemo za sebe te preporučamo i svim braniteljima da ne dozvole više nikada da nam netko nameće za koga bismo trebali glasovati, već neka svaki pojedinac to učini prema vlastitoj savjesti", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HVIDR-e Zadar Ivica Arbanas.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika branimir
Tužno i žalosno,žalosno.....vi novinari banditi--izokrecete riječi izgovorene....Zna Ivica sve,,,samo šta vi izvodite----je okupljanje i nije,Je prosvjed i nije,nije potpora vladi i je,,,Ljudi koji su pali od kape s crvenom petokrakom,zvjezdom su ubijali te ljude...I sad te ljude triba naci sve,zločince zatvoriti prognati,,,---------JER VLADA RADI SVE DA DOĐE DO GRAĐANSKOG RATA,,žalosno ali istinito--------------------------------Za Dom Spremni-