Cilj je kapitalizirati postignuća projekta HERA

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Projekt HERCULTOUR, vrijedan 8,7 milijuna kuna
Cilj projekta je kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te jačanje upravljanja kulturno turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA, na teritorijima lokalnih partnera
Zadarska županija
Program završne konferencije projekta

Zadarska županija je vodeći partner projekta HERCULTOUR – »HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening« (»Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara«), koji je ujedno i nastavak projekta HERA - »Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana«. Projekt vrijedan 1.176.467,40 eura (cca. 8.721.800 kuna) odobren je za financiranje putem »Standard +« poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. te je s provedbom počeo 1. siječnja 2018. godine. Cilj projekta je kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te jačanje upravljanja kulturno-turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA, na teritorijima lokalnih partnera, kroz izradu planova upravljanja, marketinških planova i provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti. Uz partnere iz Hrvatske, Primorsko-goransku županiju, Šibensko–kninsku županiju i Dubrovačko-neretvansku županiju, projekt provode i partneri iz Italije: COPE (regionalna razvojna agencija) i ADSU (agencija za visoko školstvo) iz Terama te Turistička destinacija »Romagna« (regionalna agencija za razvoj destinacije) iz Riminija. Vrijednost projekta za područje Zadarske županije iznosi 186.469,80 eura (cca. 1.382.400 kuna). (zl)

 

 

Završna konferencija projekta i Info dan

U četvrtak, 19. rujna u Kneževoj palači je završna konferencija projekta. Na programu je od 12:00 -13:30 sati predstavljanje rezultata projekta, od 13:30 -14.00 sati je konferencija za medije, a dan poslije 20. rujna u 10:00 u Kneževoj palači je Info dan projekta.
Od 10:00 - 11:30 je predstavljanje projekta i projektnih rezultata, od 11:30 – 11:45 je rasprava o projektu s zainteresiranim sudionicima od 11:45 - 12:00 je pauza, od 12:00 - 13:00 je prezentacija tiskanih materijala (brošure, karte) i radionica za djecu školskog uzrasta (radni listići i edukativne knjižice), a u 13:00 je neformalno druženje sudionika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno