Marko Čulina predvodio delegaciju 112. brigade u Vukovaru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Memorijalno putovanje Udruge 112. brigade
Ovo putovanje predvođeno godišnjim planom rada Udruge realizirano je uoči obilježavanja 28. godišnjice Obrane grada Zadra koji je pokraj Vukovara isto bio jedna od glavnih meta napada JNA i četnika i koji je pretrpio velika razaranja
Na Memorijalnom groblju u Vukovaru

Delegacija Udruge dragovoljaca i branitelja 112. brigade HV bila je ovih dana na memorijalnom putovanju u Grad-heroj Vukovar te ostala mjesta obrane i stradanja hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu.
Delegaciju je predvodio predsjednik Udruge i prvi zapovjednik 112. brigade pukovnik Marko Čulina. Posjetili su Spomen dom na Ovčari i stratište ranjenika iz vukovarske bolnice, Memorijalno groblje na kojemu su pokopani hrvatski branitelji, Bolnicu, Memorijalni muzej Domovinskog rata u Vukovaru, mjesto stradavanja generala Blage Zadre na trpinjskoj cesti, koja je ujedno bila i groblje uništenih tenkova JNA i četnika. Na svim mjestima odana je počast stradalim hrvatskim braniteljima.
Osim Grada-heroja Vukovara delegacija je posjetila i obišla susjedna mjesta stradavanja i obrane. Posjetili su Vinkovce, Nuštar, Dalj, Bogdanovce, Borovo Selo, Marince i druga.
Ovo putovanje predvođeno godišnjim planom rada Udruge realizirano je uoči obilježavanja 28. godišnjice Obrane grada Zadra koji je pokraj Vukovara isto bio jedna od glavnih meta napada JNA i četnika i koji je pretrpio velika razaranja. Herojskom obranom grada, u kojoj je uz ostale postrojbe glavnu ulogu odigrala 112 brigada, Zadar je obranjen, a neprijatelji nisu uspjeli ostvariti plan okupacije Zadra i presijecanja Hrvatske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno