PONIŠTENE ODLUKE Nikša Vukas: Ljute se umjesto da budu sretni što ćemo im pomoći

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Glavni tajnik SDP-a o stanju u organizaciji u Zadru
Što bi bili ogorčeni? Statut je jasan, Novoselović je podnio ostavku, a nije ovlasti prenio na jednog od potpredsjednika. A ne mogu biti dva v. d. potpredsjednika! Što smo drugo logički imali napraviti nego postaviti povjerenika i ići u raspisivanje izbora? Moramo konsolidirati organizaciju i pomoći joj da djeluje, pa neću ja voditi zadarsku organizaciju, kaže Vukas
SDP
Što bi bili ogorčeni? Statut je jasan, Novoselović je podnio ostavku, a nije ovlasti prenio na jednog od potpredsjednika. A ne mogu biti dva v. d. potpredsjednika! Što smo drugo logički imali napraviti nego postaviti povjerenika i ići u raspisivanje izbor

Dok zadarsko rukovodstvo SDP-a smjenu privremenih predsjednika Gradske organizacije, Daniela Radete i Irene Dragić, smatra nepravednom, u središnjici stranke pak tvrde drugačije. Glavni tajnik stranke, Nikša Vukas, nedavno imenovan za povjerenika zadarske organizacije, u jučerašnjem razgovoru za naš list otvoreno iznosi niz kritika na račun rukovodstva stranke u Zadru. Vukas, naime, smatra kako u zadarskoj organizaciji nemaju razloga za negodovanje jer postupak nakon ostavke dotadašnjeg predsjednika Antuna Novoselovića nisu odradili kako treba. Nije mu drago, napominje, što sada mora popravljati situaciju u Zadru, ali odluke Predsjedništva Gradskog odbora morali su poništiti. Najviše im zamjera imenovanje čak dvaju vršitelja dužnosti predsjednika, jer toga nema nigdje, kako nam je kazao Vukas.

Donijeli krive odluke

Podsjetimo, zadarski SDP-ovci 11. rujna dobili su SMS poruku kojom ih vrh stranke obavještava da Radeta i Dragić više neće voditi Gradski odbor te da je odlukom od 6. rujna za povjerenika imenovan glavni tajnik stranke Nikša Vukas. Radeta nam je, razočaran potezom Središnjice, priznao kako je obavijest o svojoj i smjeni Irene Dragić dobio SMS porukom te je bio iznenađen smatrajući da im je ovu odluku trebalo puno prije javiti: »U Gradskom odboru radili smo sve po statutu, sve je bio regularno, i ne vidim razloga za imenovanje povjerenika, ali kada su to već odlučili, neka mi obrazlože zašto je to napravljeno i zašto nije javljeno i meni kao potpredsjedniku organizacije, kao i drugima«, izjavio nam je tada Radeta, dodajući:
- Ne znam na koji su način donijeli odluku, želim da nam to obrazlože jer nismo mi neko selo, mi smo velika organizacija petoga grada u državi i red je kod ovakvih odluka nazvati i obrazložiti o čemu je riječ, poručio je svojim šefovima.
Novoimenovani povjerenik Nikša Vukas, pak, situaciju vidi sasvim drugačijom, zamjerajući zadarskom rukovodstvu stranke niz grešaka kojih su počinili nakon Novoselovićeve ostavke. Naime, evo što nam je jučer kazao o stanju u zadarskom Gradskom odboru:

Treba poštivati proceduru

- Što bi bili ogorčeni? Statut je jasan, Novoselović je podnio ostavku, a nije ovlasti prenio na jednog od potpredsjednika. A ne mogu biti dva v. d. potpredsjednika! Što smo drugo logički imali napraviti nego postaviti povjerenika i ići u raspisivanje izbora? Moramo konsolidirati organizaciju i pomoći joj da djeluje, pa neću ja voditi zadarsku organizaciju, kaže Vukas. Na pitanje smatra li da organizacija u Zadru radi dobro, kao što je njezino privremeno rukovodstvo ovih dana poručivalo, odgovara:
- Nije na meni da procjenjujem radi li Gradski odbor dobro ili ne, već da se poštuje statut stranke. I odluku o imenovanju povjerenika nisu dobili samo SMS porukom, već mailom, pa je njihov problem što ga ne čitaju. Imali su predsjednika koji je otišao, žao mi je što je tako jer je u cijeloj priči najvažniji SDP. Ja u Zadar nisam došao nekoga nametati, nego konsolidirati stranku i pomoći im da iznjedre najbolje rukovodstvo. Nemaju oni tu što biti ogorčeni, treba poštivati proceduru, a ja ne mogu ući u to zašto Novoselović ni na koga od njih nije prenio ovlasti, pojašnjava glavni tajnik SDP-a, dodajući na kraju:
- Novoselović je napravio kako je napravio i ne vidim tu nikakvih problema, pogotovo ne od ljudi koji su mislili da njih dvoje mogu biti v. d. predsjednici. Umjesto da budu sretni što će doći netko sa strane i porazgovarati s cjelokupnim članstvom te da se donesu neki potezi da se učvrsti organizaciju, oni se ljute. Ne dolazim u Zadar kao neprijatelj, već kao osoba koja će najneutralnije sagledati situaciju i stvoriti uvjete da izbori budu bez greške, zaključuje Vukas.

Mogli smo i bez povjerenika

Jedan od bivših v.d. predsjednika Gradskog odbora SDP, Daniel Radeta, pak kaže kako do kraja tjedna očekuju Vukasov dolazak, no i dalje im nije jasno zašto su ukinute njihove odluke sa sjednice Predsjedništva GO-a.
- Nismo ni znali da je Predsjedništvo stranke poništilo naše odluke donesene na sjednici predsjedništva Gradskog odbora, a jedna od tih odluka bila je i ona o održavanju sjednice 19. rujna. Sada čekamo dolazak povjerenika Vukasa i njegove upute za daljnje postupanje vezano za izbor rukovodstva zadarske organizacije. Ostaje nam vidjeti što će on reći, ali čekamo i da nam razjasni njihove odluke u vezi Gradskog odbora, s obzirom da smo normalno funkcionirali i ne vidimo razloga za imenovanjem povjerenika. Pretpostavljam da je riječ o tome da rukovodstvo u Zagrebu ima krive informacije o stanju u Gradskom odboru, odnosno da nisu bili kvalitetno upoznati s našim postupcima, pa je tu nastao neki zrakoprazni prostor. Gospodin Vukas me je nazvao i rekao da im je cilj snažan zadarski SDP te da sve ovo rade u interesu Gradskog odbora, poručuje na kraju Radeta dodajući kako je njegovo mišljenje da je zadarska organizacija i bez imenovanja povjerenika mogla normalno funkcionirati.

 

 

Poništena odluka o suspenziji Duška Polovine

Predsjedništvo SDP-a poništilo je sve odluke rukovodstva zadarske organizacije stranke, pa tako i onu o stegovnom postupku protiv njihova člana Duška Polovine Lunga. Pokretanje ovog postupka stoga je stavljeno sa strane te o tome ne može odlučivati Predsjedništvo u Zadru, već isključivo moraju čekati odluku povjerenika Nikše Vukasa. On će ovoga tjedna u Zadru donijeti odluku o datumu održavanja sjednice Gradskog odbora, ali i onu o Polovini protiv kojega je rukovodstvo GO-a pokrenulo stegovni postupak.
- Ovaj je postupak pokrenut zbog njegovih izjava u medijima, a obzirom da su naše odluke sa sjednice poništene, moramo vidjeti kako će se o ovome izjasniti povjerenik Vukas, kazao nam je jučer Radeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno