Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Brkić, Remšak i Jurić slomili tvrdi Kamen

17.09.2020. 08:52


Hrvatski vitez Posedarje je u 4. kolu Treće HNL jug stigao do prve ovosezonske pobjede. Na svom travnjaku Posedarci su slavili protiv momčadi iz Ivanbegovine rezultatom 3:1. Bila je to tvrda utakmica podjednakih suparnika koju je momčad Kristijana Tute ipak uspjela prelomiti i na svoj konto pospremiti prvi, ali nadamo se ne i zadnji trobod. Domaćin je prvi poveo u 17. minuti zgoditkom Josipa Brkića, a gosti izjednačili u završnici prvog poluvremena preko Branimira Kujundžića (42’). U nastavku utakmice prekrasnim pogotcima Denisa Remšaka (58’) i Roka Jurića (87’) HV Posedarje je stiglo do zaslužene pobjede. No krenimo ispočetka.
Domaćin je od prve minute krenuo ofenzivno želeći što prije doći do vodstva. To im je i pošlo za nogom u 17. minuti. Nakon udarca Rončevića kojeg brani vratar gostiju Duvnjak, lopta se odbija do Brkića koji je priseban i s nekoliko metara šalje loptu u mrežu Kamena – 1:0. Igra se većinom odvijala na sredini terena izrazitih prilika nije bilo niti na jednoj niti na drugoj strani. A onda je u 42. minuti, kada su već svi mislili da će Posedarci na odmor s minimalnom prednošću, momčad iz Ivanbegovine izjednačila. Kujundžić je topom upućenim s desne strane, s oko 20 metara rasparao suprotnu malu mrežicu domaćeg vratara Škare – 1:1. S tim rezultatom odlazi se na odmor.
U nastavku utakmice trener Kristijan Tuta na travnjak šalje nedavno stiglo pojačanje Denisa Remšaka što mu se ubrzo i isplatilo. U 58. minuti Remšak fantastičnim udarcem s 20 metara koji bez problema može u eurovizijsku razmjenu pogađa same rašlje gostujućeg gola – 2:1. Točku na »i« ovog susreta stavlja Jurić koji sa 16 metara u 87. minuti lijevom nogom pogađa suprotni kut vratara Duvnjaka – 3:1. Također zgoditak koji bi mogli svrstati u rubriku eurogolovi. U tvrdoj utakmici koja je bila vrlo korektna s obje strane, sudac Paško Mandić je odlično odsudio potpomognut svojim pomoćnicima, a Hrvatski vitez Posedarje zasluženo je mogao proslaviti osvajanje tri velika boda.
4. kolo: Primorac (B) – Jadran LP 1:3, Hrvatski vitez Posedarje – Kamen 3:1, Zagora – Zmaj (M) 0:0, Sloga – Split 2:2, Vodice – OSK 2:2, Zmaj – Hrvace 2:0, GOŠK Du. – Urania 2:1, Uskok – Neretvanac (igrano u kasnijem terminu).


HV POSEDARJE   3
KAMEN                  1
POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Sudac: Paško Mandić (Prgomet). Pomoćnici: Miroslav Čalo (Trilj) i Ante Proso Gata). Strijelci: 1:0 Brkić (17’), 1:1 Kujundžić (42’), 2:1 Remšak (58’), 3:1 Jurić (87’). Žuti kartoni: Jurjević, Jurić Crveni:
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Škara, Klanac, Paleka, Rončević (od 89’ Ivandić), Smokrović (od 89’ Jurjević-Adžić), Ivković (od 46’ Remšak), Surać, Jurić, Babić (od 59’ Crnjak), Brkić (od 87’ Vukadinović), Jurjević. Trener: Kristijan Tuta
KAMEN: Duvnjak, Lučić (od 46’ Pezo), Klarić, Jerčić (od 77’ Pijanović), Kilić, Bilić, Pirić (od 46’ Krištić), Kujundžić, Žužul (od 77’ Prančević), Dumančić (od 65’ Radalj), Varea. Trener: Hrvoje Erceg