Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dvojici 18-godišnjih kradljivaca u Benkovcu oduzeta automatska puška i streljivo

17.09.2020. 07:42


Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su kriminalističko istraživanje nad dva 18-godišnjaka koje se sumnjiči za počinjenje imovinskih kaznenih djela te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
Sumnjiče se da su u razdoblju od rujna prošle godine do početka kolovoza ove godine u Morpolači iz obiteljske kuće u vlasništvu 49-godišnjakinje otuđili električnu bušilicu i motornu pilu, čime su joj je pričinili materijalnu štetu od oko 2.000,00 kuna. Također ih se sumnjiči da su u razdoblju od kraja prosinca 2018. godine do sredine mjeseca siječnja prošle godine u Proviću provalili u montažnu kućicu u vlasništvu 64-godišnjaka, gdje su ispreturali stvari te se udaljili.
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijskim službenicima su predali automatsku pušku, dva spremnika za streljivo i više desetaka pripadajućeg streljiva koje su nedozvoljeno posjedovali.
Oružje i streljivo su im oduzeti, a protiv obojice 18-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe, teške krađe i nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.