Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hvala svima koji su uz Enu

17.09.2020. 06:13


Nakon što smo pisali kako je maloj Eni Škoda pored genetske bolesti neurofibromatoza tip I-NF pronađen i tumor između malog mozga i kralježnice, ona je tijekom prošloga tjedna odradila niz specijalističkih pregleda u Zagrebu kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi i kakvi su daljnji koraci.
– Liječnici su obavili niz pregleda i utvrdili kako je tumor dobroćudan, ali loša je vijest da raste i sad je već 4 milimetara te da se širi između očnih živaca i kralježnice. Liječnici su nam rekli kako se tumor ne može operirati već će Ena morati proći kemoterapiju i zračenje. Međutim, rekli su kako bi za neko vrijeme odgodili i jedno i dugo te da prvo odemo u Beč i da se konzultiramo s anesteziolozima i ostalim liječnicima što ćemo napraviti oko noge – hoće li napraviti lakšu operaciju ili i to odgoditi, kako ne bi noga otišla u zaborav nakon 12 godina liječenja, kazala nam je Ivana Škoda, majka male Ene. Dodala je kako su liječnici u Zagrebu rekli kako tumor za sada ne bi dirali jer nije još prevelik te nije kritično stanje te bi probali zračenjem i kemoterapijom zaustaviti rast.
Dodaje kako su trenutno nalaze zadnjih pregleda dali na prijevod te čekaju da se prevedu na njemački jezik nakon čega će dogovoriti pregled kod liječnika koji Enu liječi u Beču.
O ovome se očitovala i Enina majka Ivana putem Facebook stranice te je pratitelje stranice obavijestila o tome kako je prošao protekli tjedan i zahvalila svima koji su cijelo vrijeme uz njih, a posebno uz Enu.
– Vjerujte vaša potpora nam jako puno znači i svaka vaša pomoć nam pomaže u daljnjem liječenju Ene, zaključuje Ivana.


Uplate donacija
Svi vi koji i dalje želite pomoći u troškovima možete to učiniti na broj računa Enine majke:
Ivana Škoda
HPB banke IBAN:HR8223900013211653263
Donacija za Enu Škoda
A donacije iz inozemstva devizni račun
Enine majke
HPB banka:
IBAN: HR8223900013211653263
SWIFT/BIC: HPBZHR2X
Donacija za Enu Škoda