Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kalfić »trisom« preoteo plijen Biograjcima

17.09.2020. 06:31


U 4. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac doživio je uvjerljivi poraz na svom travnjaku od Jadrana LP. Konačni rezultat bio je 1:3, a sva tri pogotka za Pločane zabio je Abel Kalfić. I to redom u 2., 8. i 39. minuti. Počasni pogodak za Biograjce dao je Luka Vodopija u 80. minuti susreta. Jadran LP je ovom pobjedom dokazao da se zasluženo nalazi na liderskoj poziciji unatoč tome što ima utakmicu manje. Biograjci su šokirani ranim golovima Pločana jednostavno »izgubili kompas« u ovoj utakmici i unatoč naporima nisu se uspjeli vratiti u utakmicu.
U 2. minuti šok na igralištu Kazimir i Silvestar. Iako je gostujući napad djelovao poprilično bezazleno, Nikolac je centrirao na drugu vratnicu gdje se sam kao duh našao Kalfić koji glavom zabija za vodstvo svoje momčadi. U 8. minuti već je bilo 0:2 za goste s juga Hrvatske. Ponovno je u glavnoj ulozi Kalfić koji nakon solo akcije matira nemoćnog Stojanova. Igrala se 10. minuta kada je Nakić imao odličnu priliku, ali nije došlo do smanjenja rezultata. U 25. minuti nova prilika za Biograjce, ali Jurišiću je malo nedostajalo do poentiranja. I onda je u 39. minuti Kalfić svojim trećim pogotkom praktički stavio točku na »i« ovog susreta. Fantastičnom varkom oslobodio se trojice čuvara i poslao loptu u mrežu nemoćnog Stojanova – 0:3. S vsokim vodstvom gostiju otišlo se na odmor.
U nastavku je trener Biograjaca negdje oko 60 minute u vatru poslao čak četiri svoja napadača. To mu se isplatilo, ali tek u 80. minuti kada je Vodopija koji je također ušao s klupe glavom nakon kornera smanjio na 1:3. Nastavla se dominacija domaćina, ali gosti su pametnom igrom sačuvali veliku prednost. Pokušavali su Pranić, Vodopija, Klopp i na kraju Lazarevski, ali ništa od nove promjene rezultata. Zaslužena pobjeda gostiju iz Ploča.


PRIMORAC (B)    1
JADRAN LP         3
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvester. Gledatelja 100. Sudac: Jurica Matoš (Split). Pomoćnici: Stipe Brajković (Šibenik) i Ante Pavlinović (Split). Strijelci: 0:1 Kalfić (2’), 0:2 Kalfić (8’), 0:3 Kalfić (39’), 1:3 Vodopija (80’),
PRIMORAC (B): Stojanov, Jarbić, Birkić (od 62’ Colić), Ješe, Nakić (od 65’ Banić), Lazarevski, Čolić (od 62’ Vodopija), Zelić (od 33’ Klopp), Pranić, Jurišić (od 62’ Okechuku).
JADRAN LP: Čagalj, Krešić, Raić, Kordić, Kalfić (od 72’ Mi. Marić), Ma. Marić, Musulin, Paponja, Romić, Nikolac (od 72’ Primorac), Krstičević.