Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar prvi u svijetu uveo sustav električnih romobila sa stanicama

17.09.2020. 06:23


Zadar je po mnogo čemu prepoznatljiv, a u posljednje vrijeme sve više i kao grad otvoren za moderna rješenja u segmentu mikro mobilnosti s osjetnim unaprjeđenjem mogućnosti izbora u gradskom prijevozu. Tvrtka Dash.City surađuje s gradovima s ciljem rješavanja prometnih problema istovremeno se prilagođavajući gradskoj arhitekturi, estetici i postojećoj prometnoj infrastrukturi.
Nastojeći biti ne samo pružatelj vrhunske usluge, nego i prijatelj Zadrana i posjetitelja grada, cilj Dash sustava dijeljenja električnih romobila je smanjenje problema s parkiranjem, prometnih čepova i onečišćenja okoliša. Sustav baziran na stanicama za najam povrat i punjenje električnih romobila omogućava korisnicima vožnje na kratkim i srednjim relacijama na ekološki prihvatljiv način, vodeći pritom računa da gradske ulice ne budu zatrpane romobilima kako je to slučaj kod drugih sličnih sustava koji nemaju stanice za parkiranje i punjenje romobila. Dash sustav jamči raspoloživost romobila 24/7 kao i konstantno punjenje baterija romobila parkiranih u za to predviđene stalke.
Zadar je prvi grad ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, koji je uveo sustav električnih romobila sa stanicama. Uoči Europskog tjedna mobilnosti koji traje od 16. rujna i završava 22. rujna s takozvanim Danom bez automobila, ali i kao uvod u jesenski dio sezone vožnje romobilima, Dash za sve građane i posjetitelje Zadra snižava cijenu najma.
Ovo je odličan povod za sve postojeće i nove korisnike da sebi i svojim obiteljima i prijateljima priušte povoljan alternativni prijevoz.
Europski tjedan mobilnosti idealno je vrijeme za ostaviti automobil kod kuće i provesti dan na otvorenom na ovom sve popularnijem prijevoznom sredstvu, bez potrebe da se za romobil izdvaja nekoliko tisuća kuna. Električni romobil može se unajmiti na jednoj od čak pet gradskih lokacija! Dovoljno je skinuti besplatnu mobilnu aplikaciju na pametni telefon, unijeti najosnovnije podatke i krenuti u vožnju uz slogan: »Stojiš, a ideš!«