Karlović: Naći će se rješenje za pokrivanje duga KK Zadra

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Izvješće direktora Višnjika (pre)rano ujutro
S obzirom da je Grad Zadar vlasnik i Kluba i Centra, dogovorili smo da ćemo naći zajedničko rješenje da se taj dug pokrije. Zasad smo na tragu da se dug riješi kroz investicije u infrastrukturu na Višnjiku. Pitanja vijećnika i rasprava vezano za Višnjik bili su mahom pozitivni, s obzirom da imamo zaista dobre rezultate, rekao nam je Karlović
Važno je što se na Višnjiku veliki broj Zadrana bavi sportom

Kao što se i očekivalo, jedino škakljivije pitanje oko izvješća o radu Športskog centra Višnjik bilo je ono o dugu KK Zadra od 12,5 milijuna kuna.

Kako je rekao Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, naći će se rješenje da se taj dug pokrije.

- S obzirom da je Grad Zadar vlasnik i Kluba i Centra, dogovorili smo da ćemo naći zajedničko rješenje da se taj dug pokrije. Zasad smo na tragu da se dug riješi kroz investicije u infrastrukturu na Višnjiku. Pitanja vijećnika i rasprava vezano za Višnjik bili su mahom pozitivni, s obzirom da imamo zaista dobre rezultate, rekao nam je Karlović na telefonski poziv, s obzirom da je njegovo izlaganje u 5.30 sati rijetko tko pratio.

Na kraju 2020., ŠC Višnjik je zapošljavao 59 osoba, a godinu je završio u plusu od 21 tsuću kuna, što je 2,5 posto posto više nego godinu ranije. Zbog mjera stožera, mnogi događaji se nisu mogli održati te je prihod u kriznoj 2020. godini bio svakako manji nego što je mogao biti.

- Najvažnije od svega je što smo građanima zadržali kontinuitet bavljenja sportom. Pozitivno je što smo jedini u Hrvatskoj u vrijeme pandemije radili, imali velike svjetske sportske priredbe i konferencije, a uz to zbrinjavamo građanima mogućnost da se bave sportom. Svakodnevno na Višnjiku trenira oko 4.000 građana. Došli smo do toga da smo po statističkim pokazateljima najbolji sportski centar u Hrvatskoj, istaknuo je Karlović.

Bilo je i nekih zahvata, novih komponenata na dječjem igralištu, stari travnjak na nogometnom igralištu je zamijenjen novim. Uređenje teniskog kompleksa se pokazalo kao pun pogodak, ne samo za turnire, nego za treniranje i rekreaciju djece i odraslih.

Kako stoji u izvješću, programski cilj je iskristalizirati kvalitetne korisnike svih profila - od vrhunskog sporta, preko sporta za djecu i mlade, za veterane do sporta za osobe s invaliditetom.

Na Višnjiku djeluje 165 različitih klubova. Tijekom prošle godine samo u glavnoj dvorani je održano osam većih događanja - u košarci, rukometu, futsalu... Te niz događanja u pomoćnim dvoranama i vanjskim terenima te bazenu. KK Zadar je u glavnoj dvorani imao 11 utakmica.

Od daljnjih planova izdvajaju se radovi na proširenju kapaciteta dječjeg vrtića te izgradnja triju novih dvorana - za rukomet, stolni tenis i za boks.

- Kapacitet vrtića će sa 150 djece narasti na 300, što nas jako veseli. Imali smo prije pandemije planova da ljudi koji treniraju na Višnjiku, mogu ostaviti djecu na čuvanju u tom vrtiću. Malo nas je omela cijela ova situacija, ali i to ćemo s vremenom realizirati, govori Karlović.

Za tri nove dvorane poznate su pozicije i model financiranja.

- Izgradnja će se financirati novcem putem natječaja pri nadležnom mnistarstvu te sredstvima nacionalnih saveza, kao i Olimpijskog odbora, rekao je Karlović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno