Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mogućnost useljenja ovisi o dinamici opremanja

17.09.2021. 10:34


Nova akademska godina je pred vratima, dok su vrata novog studentskog doma i dalje zatvorena. Stoga su studenti primorani tražiti privatni smještaj, koji je sve skuplji i skuplji, i nadati se kako će i ljetne ispite, kada dođu turisti s dubljim džepom, dočekati s krovom nad glavom.
Kad će njih 300 dočekati Godota i useliti u novi dom, pokušali smo saznati od Rektorata Sveučilišta u Zadru.
– Izgradnja studentskog doma i menze je završena, u tijeku je uređenje okoliša i opremanje. Grubi radovi uređenja okoliša su završeni te se u drugoj polovini listopada planira hortikulturno uređenje, odgovaraju sa Sveučilišta.
Na temelju javnog natječaja za opremanje objekta, kako saznajemo, već je ugovorena tvrtka Ancona grupa d.o.o.
– Namještaj je u proizvodnji te se sve odvija predviđenom i realnom dinamikom. Početak montaže namještaja očekuje se u listopadu. Profesionalna kuhinja u menzi već je isporučena, montirana te je u tijeku testiranje, nastavaljaju.
Tehnički pregled obavljen je 19. srpnja 2021. Nakon tehničkog pregleda zgrade i kolnog prilaza Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra izdao je Uporabnu dozvolu 19. kolovoza 2021. U skladu s tim, izvođač radova izvršio je primopredaju zgrade Sveučilištu u Zadru.
– Iako objekt ima uporabnu dozvolu, mogućnost useljenja ovisi o dinamici opremanja, tj. izvršenju ugovora o opremanju. Sveučilište u Zadru čini sve kako bi to bilo najbrže moguće, no isto tako Sveučilište, za svoje studente, želi i mora osigurati potpunu opremljenost i punu funkcionalnost svih sadržaja unutar novog doma što iziskuje optimalno vrijeme, zaključuju sa Sveučilišta u Zadru.