Pokrenimo volontiranje kao naviku srca!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zadarski Volonterski centar poziva na uključenje u kampanju
Ovogodišnji slogan kampanje »Važna društvena mreža« odnosi se na neprocjenjivi angažman volontera u kriznim situacijama, poput poplava, potresa, požara, pandemije...
GRADSKA KNJIŽNICA ZADAR
Zadarski volonteri u jednoj od prethodnih akcija u Gradskoj knjižnici su čitali starijim osobama

Volonterski centar Zadar i ove godine poziva organizatore i volontere da se u što većem broju pridruže jedanaestoj po redu kampanji Hrvatska volontira. Web-stranica na koju se prijavljuju aktivnosti je već aktivna, prijave su moguće do 24. rujna, a manifestacija traje od 29. rujna do 2. listopada.

Prošlogodišnje akcije u Zadru su bile uistinu raznolike - od posjeta starijima i nemoćnima, preko skupljanja infektivnog otpada do pomoći ljudima slabijeg socijalnog statusa.
Kako kaže Josip Vidov, voditelj Volonterskog centra, na zadarskom području je prije korone bilo po dvadesetak akcija u sklopu ove manifestacije, a prošle godine ih je bilo desetak.
- Poziv je tek poslan i treba ljudima nekoliko dana da se organiziraju, procijene potrebe, usklade se s epidemiološkim mjerama, tako da očekujemo veći broj prijava akcija s našeg područja. Volonteri su nam i sad aktivni, više se radi o akcijama na otvorenom, ali sad s početkom školske godine, bit će sigurno raznih aktivnosti, novih potreba i radnih zadataka. Vjerujemo da će se kroz veliki broj organizacija, akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice, rekao je Vidov.

Manifestaciju Hrvatska volontira organizira Hrvatski centar za razvoj volonterstva kako bi istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

- Ovom manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca, ističu iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva (HCRV).

Ovogodišnjii slogan kampanje »Važna društvena mreža« odnosi se na neprocjenjivi angažman volontera u kriznim situacijama, poput poplava, potresa, požara, pandemije...
- Budući da najvažnija snaga volontiranja leži u slobodnoj i dobroj volji da budemo tu za druge i za zajednicu, ove godine smo odlučili kampanjom dodatno odati priznanje volonterima koji su pomagali i pomažu u kriznim situacijama, promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i online kampanju na društvenim mrežama. Želimo podsjetiti koliko nam je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u kriznim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize, ističu iz HCRV-a, dodajući da je ovogodišnja poruka - Hvala što ste tu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno