Strabag izvođač radova na projektu vrijednom 34,3 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Potpisani ugovori o radovima i nadzoru na rekonstrukciji zgrade
Naša strategija je razvoj sveučilišta, Zadra i Hrvatske. Ova zgrada koju je obitelj Bakmaz ostavila u testament za potrebe obrazovanja ima svoju povijest te smo mi bili vrlo motivirani kako bi se ona obnovila i ostala kao javno dobro. Nažalost, zgrada je u 30 godina pretvorena u ruinu i sigurna sam da ćemo je zajedničkim radom vratiti u život, rekla je rektorica Vican
SVEUČILIŠTE ZD
Sudionici potpisivanja ugovora za rekonstrukciju i obnovu oronule zgrade na ulazu u gradsku jezgru

Na Sveučilištu u Zadru jučer je s tvrtkom Strabag d.o.o. potpisan ugovor o rekonstrukciji i sanaciji zgrade stare Tehničke škole. Nakon što je dao najnižu ponudu u postupku javne nabave, koja je ocijenjena najkvalitetnijom, Strabag je izabran za izvođača radova. Ugovor su jučer potpisali rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, prokurist Strabaga Krešimir Bošnjak i tehnički voditelj Marin Knežević.

Revitalizacija zapuštenog objekta

- Naša strategija je razvoj sveučilišta, Zadra i Hrvatske. Ova zgrada koju je obitelj Bakmaz ostavila u testament za potrebe obrazovanja ima svoju povijest te smo mi bili vrlo motivirani kako bi se ona obnovila i ostala kao javno dobro. Nažalost, zgrada je u 30 godina pretvorena u ruinu i sigurna sam da ćemo je zajedničkim radom vratiti u život, rekla je rektorica Vican.
Sveučilište u Zadru provodi projekt Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće KK.06.2.2.13.0001, za koji je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 25. svibnja 2020. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. u okviru ITU mehanizma.
Projekt predstavlja revitalizaciju zapuštenog i potencijalno opasnog objekta za prolaznike na samom ulazu u gradsku jezgru. Predmetna zgrada u Ulici Šime Vitasovića 1, sagrađena je 1909. za potrebe srednjoškolskog strukovnog obrazovanja za obrte i zanate. Nalazi se u samoj povijesnoj gradskoj jezgri, u neposrednoj blizini Starog kampusa Sveučilišta u Zadru. Objekt je pod zaštitom Konzervatorskog odjela u Zadru. Do godine 2005. koristile su je Strukovna škola Vice Vlatkovića i Tehnička škola u Zadru, nakon čega su se preselile u novoizgrađeni objekt te se predmetna zgrada od tada ne koristi. Riječ je o obnovi i korištenju brownfield lokacije koja ima lokalno obilježje, odnosno predstavlja projekt koji je pretežito namijenjen lokalnom stanovništvu i zadovoljavanju potreba Sveučilišta u Zadru te Grada Zadra u smislu osiguranja koristi za zajednicu u cjelini.

Bespovratno 26 milijuna kuna

Godine 2007. Zadarska županija, kao stvarni vlasnik u 1/1 dijelu, ustupila je zgradu na neograničeni broj godina za potrebe smještaja odjela Sveučilišta u Zadru. Na čestici 10755/2 k.o. Zadar (zemljišnoknjižni uložak 2973), površine 1.292 m2, nalaze se zgrada škole predviđena za rekonstrukciju i adaptaciju za potrebe Sveučilišta u Zadru, dvorište i trafostanica. Ugovorom o korištenju poslovnog prostora od 24. rujna 2007. godine, Zadarska županija je ustupila na korištenje Sveučilištu ovu zgradu.
U postojećem prostoru koji se trenutno zbog derutnog stanja ne može koristiti, kroz ovaj projekt će se izvršiti rekonstrukcija i sanacija zgrade nekadašnje škole u svrhu smanjenja nedostatnih prostornih mogućnosti Sveučilišta u Zadru, u svrhu visokog obrazovanja i znanstveno-istraživačkog rada.
Ukupna vrijednost projekta je 34.348.000,00 kuna, od čega je 26.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava.
Odabran je izvođač STRABAG d.o.o., Zagreb temeljem Odluke o odabiru za postupak javne nabave »Rekonstrukcija i sanacija zgrade stare Tehničke škole«.
Potpisan je i ugovor o stručnom nadzoru i koordinatoru zaštite na radu s tvrtkama Investinženjering iz Zagreba i D&Z iz Zadra, koje su također odabrane putem javnog natječaja. Ugovor su potpisali rektorica Vican, direktor Investinženjeringa Sladoljub Pezerović i Davor Uglešić, direktor D&Z i glavni nadzornik na gradilištu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno