Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Batkoski: Nismo bez šansi protiv Zagreba

Autor: Drago Bajković

16.10.2008. 22:00
Batkoski: Nismo bez šansi protiv Zagreba


Sve utakmice Zadra i Zagreba bile su neizvjesne i pobjeda je mogla otići na obje strane. Vjerujem da će tako biti i u nedjelju, a nadam se da bismo mi ovoga puta uz malu dozu sreće napokon mogli biti ti koji će slaviti, kazao je Batkoski
Čini se da se Zadrani maksimalno ozbiljno pripremaju za nedjeljni prvenstveni ogled sa Zagrebom u Kranjčevićevoj. I u drugoj oglednoj utakmici pod ravnanjem novoga trenera Ivice Datkovića Zadar je bio uvjerljiv, svladali su Jasenice rezultatom 7:0. Iako rezultat u tim ogledima i ne znači previše, evidentno je da momčad sa Stanova djeluje sve energičnije i da se realizacija popravlja. Interesantno je da su se u dvoboju s Jasenicama čak sedmorica igrača upisala u listu strijelaca, što svjedoči u korist činjenici kako se konkurencija zakuhava i da se svi žele nametnuti novom Zadrovu strategu. Datković je nakon utakmice naglasio da su mu se “svidjeli” pojedini igrači koji su ušli u drugom poluvremenu i sastav za Zagreb neće objavljivati do pred sam početak utakmice. Jedino je sigurno da za sastav u Kranjčevićevoj neće konkurirati Ante Puljić i Jozo Pletikosić koji su akumulirali tri žuta kartona.
Realizacija budi nadu
– Svakako možemo biti zadovoljni što smo u dvije ogledne utakmice postigli petnaest zgoditaka. No, prvenstvo je nešto posve drugačije i u Zagrebu će nemjerljivo teže biti doći do suparničke mreže, a također i obraniti svoja vrata – kazivao je jučer ujutro Naum Batkoski, libero momčadi sa Stanova.
– Bez obzira na to, vidljivo je da se u momčad nakon pobjede nad Varteksom vratio mir i još veća želja da nastavimo s pozitivnim nizom. Najvažnije je samopouzdanje koje je bilo narušeno nakon niza loših rezultata, sada je ipak na višoj razini. Konkurencija u momčadi se zaoštrila, što bi također trebalo imati rezultata, jer s konkurencijom dolazi i kvaliteta. Vidljivo je da svi igrači idu maksimalno i na treninzima i na utakmicama, i to je dobra najava gostovanja u Kranjčevićevoj.
Batkoski smatra da konkurenti na ljestvici nisu previše odmaknuli.
– Pored naše pobjede nad Varteksom poklopili su nam se i neki drugi rezultati pa nam najbliži konkurenti na ljestvici nisu nedostižni. Na nama je da ne gledamo previše unaprijed, jer bi to moglo biti kontraproduktivno. Sada razmišljamo samo o Zagrebu, a o Hajduku i Slaven Belupu ćemo razmišljati nakon Kranjčevićeve. Pobjeda nad Varteksom dobit će na težini ako se iz Zagreba vratimo neporaženi.
Na pobjedu
Nisu se Zadrani odrekli ni šanse da u nedjelju inkasiraju i sva tri boda, ali o tome ne žele previše pričati.
– U svakoj utakmici treba ići na pobjedu. Smatram da nije nemoguće osvojiti tri boda u Kranjčevićevoj, ali to ne želimo najavljivati jer bi bilo bahato i još bismo više motivirali suparnike. Sve utakmice Zadra i Zagreba bile su neizvjesne i pobjeda je mogla otići na obje strane. Vjerujem da će tako biti i u nedjelju, a nadam se da bismo mi ovoga puta uz malu dozu sreće napokon mogli biti ti koji će slaviti.
Zagreb je, barem u dosadašnjem dijelu prvenstva, bio puno opasniji na gostovanjima nego kod kuće.
– Čini se da im odgovara igra na kontre i polukontre pa su puno opasniji na gostujućim utakmicama. To je osjetila i Cibalia u prošlom kolu. U Kranjčevićevoj će sigurno napadati od prve minute i tu leži naša šansa. Moramo se gusto postaviti u sredini terena i prijetiti iz kontri i polukontri. Svaki igrač počevši od napadača mora igrati obranu jer je to jedini način da onda prema naprijed nešto napravimo. Nećemo sigurno igrati bunker. I mi ćemo pokušati napasti domaćina pa što bude.
O novom treneru Ivici Datkoviću Batkoski ima samo riječi hvale.
– Moram primijetiti da je unio neku novu energiju. Dosta priča s nama igračima i na svakom treningu sudjeluje maksimalno u svim situacijama. I kada igrač pogriješi bodri ga i upozorava kako to treba pravilno napraviti. Prvi dojmovi su odlični, ali ono najvažnije je da trenerove zamisli mi igrači na terenu provedemo u djelo. I kod Zebića i Jurića igrali smo dobro, ali nismo imali sreće, nadam se da je i tome došao kraj i da ćemo u nastavku prvenstva ubrzano podebljati naš bodovni konto – kazao je na kraju razgovora Batkoski.


 ČETVORICA ZADRANA U U-20


Izbornik Dražen Ladić pozvao je čak četvoricu Zadrana za novi ciklus Kupa Alpe-Adria koji počinje u srijedu 22. listopada, a u kojem je Hrvatskoj prvi suparnik Italija. Između 20 kandidata nalaze se Antonijo Ježina, Marin Ljubičić, Filip Ozobić i Ante Mitrović. Okupljanje je najavljeno u zagrebačkom hotelu Laguna u ponedjeljak za 11 sati.