Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ne bojimo se nikoga, idemo po pobjedu

Autor: Roman Morović

16.10.2008. 22:00
Ne bojimo se nikoga, idemo po pobjedu

Foto: Zvonko KUCELIN



Napravili smo dobar “scouting” i mislim da se, ako svi odigramo najbolje što znamo, možemo iz Beograda vratiti s pobjedom – zaključio je Perić
Košarkaši Zadra danas će otputovati u Beograd. Autobusom do Zagreba pa avionom u srpsku metropolu, takav je plan puta. Dobro su trenirali Zadrani ovaj tjedan. Nešto lakše u ponedjeljak pa po dva treninga u utorak i srijedu te konačno jučer i danas završne pripreme uoči derbija 4. kola NLB lige s Partizanom. Raspoloženje u momčadi je odlično, a kako i ne bi bilo. Stopostotan učinak iz prva tri kola dovoljan je razlog za stvaranje pobjedničke atmosfere unutar momčadi, a kada vlada takvo ozračje moguće je pobijediti svakoga. Pa i Partizana u Beogradu.
– Možemo biti izuzetno zadovoljni ovakvim početkom sezone. Malo je onih koji su očekivali da ćemo imati tri pobjede u tri utakmice, a najvažnije je da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje. Sada samo treba tako i nastaviti – kaže Dubrovčanin u redovima Zadra Hrvoje Perić.
Ako ćemo se malo osvrnuti na igru Zadra jasno je da ima prostora za napredak, no dok se pobjeđuje to je u drugom planu. Navijačima, naravno, ne i igračima i treneru.
– Sigurno da ima još dosta prostora za napredak, naročito po pitanju uigranosti u napadu. Znate i sami da nismo bili kompletni tijekom cijelih priprema i sada se to malo osjeti, no već se na posljednjoj utakmici vidjelo da je to puno bolje i ne sumnjam da će, kako vrijeme bude odmicalo, i to doći na svoje.
Što se Marlona Garnetta tiče, on trenira s momčadi kao da je tu već niz godina. Dobro se uklopio i nema sumnje da ćemo ga već u Beogradu vidjeti u pravom izdanju.
– Garnettu neće trebati puno vremena za uigravanje jer već ima iskustvo igranja u NLB ligi, a to je pokazao već na prvoj utakmici s Bosnom. On je vrlo kvalitetan igrač i sigurno je da će u mnogome doprinijeti igri momčadi i rezultatu – kaže Perić i objašnjava tvrdnju trenera Petrovića kako će se igra američkog šutera bitno razlikovati od one igre iz prošle sezone u Splitu.
– Ovdje je puno veći fond igrača nego što je to bio u Splitu. Tamo smo nekih 50-60 posto akcija izvodili za njega, a sada u Zadru imamo puno više igrača u rotaciji i nije potrebno da se toliko igra na jednog igrača.
Zadrani će u Pioniru tražiti svoju drugu pobjedu kada su u pitanju regionalna liga i susreti s Partizanom. Ona prva datira iz listopada 2004. kada je Zadar slavio na krilima sjajnog Todora Gečevskog (29 poena, 11 skokova) i Kyle Hilla (20 p, 6 a). Kakve vijesti možemo očekivati sutra iz Beograda?
– Idemo u Beograd spremni za pravu mušku utakmicu. Partizan je odlično odradio prve tri utakmice kao i mi, no nitko nije nepobjediv. Napravili smo dobar “scouting” i mislim da se, ako svi odigramo najbolje što znamo, možemo iz Beograda vratiti s pobjedom – zaključio je Perić.
U redovima Zadra definitivno ne manjka optimizma i to je dobro.
– Odigrali smo odlično prve tri utakmice i mislim da s razlogom možemo biti zadovoljni. Jasno da je ovo tek početak, no bolje je početi ovako nego porazima, zar ne? S kim god igrali i gdje god igrali mislimo da možemo pobijediti, to je naš mentalitet. S takvim razmišljanjem idemo i u Beograd. Partizan je dobra momčad, jedna od najboljih u ovom natjecanju, no nisu nepobjedivi. Nadam se da ćemo to sutra i dokazati – kazao je uvijek dobro raspoloženi Juby Johnson.


 PRIJENOS NA HRT-u DO POČETKA RUKOMETA


Utakmica između Partizana i Zadra na rasporedu je u subotu u 15.45. Na međumrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije stoji kako će biti prijenosa utakmice iz Beograda na HRT-u 2, no samo do 17.05 kada započinje susret rukometne Lige prvaka između mađarskog Pick Szegeda i RK Zagreb. Budući da utakmica Partizan – Zadar neće završiti do termina kada počinje rukomet, ostaje nejasno kako će zadarska i hrvatska publika vidjeti završnicu utakmice iz Pionira. Hoće li biti izravnih uključenja na HRT 2 ili će sve biti prebačeno na fantomski HRT plus, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju, ne bi bio prvi put da nacionalna televizija emitira nešto drugo na štetu košarke.