Cilj je unaprjeđivanje glazbenog i plesnog školstva

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
kolovare_100plenum
Tomislav JERAK
Prigodne majice kojima se također obilježava važan jubilej

U hotelu Kolovare jučer je svečano otvoren jubilarni, 100. plenum Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Članice ovoga Društva, koje djeluje od 1950. godine, su sve umjetničke škole, a svrha okupljanja glazbenih i plesnih pedagoga s područja Republike Hrvatske je unaprjeđivanje glazbenog i plesnog školstva, organiziranje natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, suradnja s Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa u izradi planova i programa za nastavu, kao i suradnja s ostalim srodnim glazbenim i plesnim organizacijama.

Predsjednik Društva Frano Matušić uz pozdrave sudionicima, zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos radu Društva i poboljšanju uvjeta rada u školstvu, a što pokazuju i izvanredni ostvareni rezultati, povećani broj glazbenih i plesnih škola, kao i povećani broj učenika.

Nakon svečanog otvorenja i riječi pozdrava, sudionici su nastavili s uobičajenim radnim dijelom, koji je uključivao pripreme za 47. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe - Komorni sastavi, koje će se održati u prosincu u Opatiji. Razgovaralo se i o pripremama za Regionalno i Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa početkom sljedeće godine, o dodjeli Nagrade za životno djelo i Godišnjih nagrada pedagozima predloženim za nagradu HDGPP-a te priznanja djelatnicima koji odlaze u mirovinu.

Na dnevnom redu, među ostalim, našlo se i organiziranje koncerata HDGPP-a, u školskoj godini 2009./10. u sklopu Centra izvrsnost, tema - Umjetničke škole u hrvatskom školskom sustavu te Normativni okvir umjetničkog školovanja.

Danas je u tijeku nastavak radnog dijela Plenuma.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno