Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Veleposlanice Sjedinjenih Meksičkih Država posjetila Zadarsku županiju

16.10.2011. 22:00
Veleposlanice Sjedinjenih Meksičkih Država posjetila Zadarsku županiju


U subotu je Isabel Tellez de Ortega, veleposlanica Sjedinjenih Meksičkih Država u Republici Mađarskoj, s počasnim konzulom Konzulata Sjedinjenih Meksičkih Država iz Splita gospodinom Marinom Bosotinom, posjetila Zadarsku županiju gdje ih je u posjet primio zamjenik župana Zadarske županije Đani Bunja koji je upoznao veleposlanicu s povijesno-kulturnim, gospodarskim i prostornim značajkama Zadarske županije.
NJ. E. Tellez de Ortega je izrazila svoje zadovoljstvo boravkom u Zadru i oduševljenje prirodnom ljepotom ovoga kraja te ljubaznošću ljudi s kojima se susretala tijekom svog boravka. Zahvalila je na prijemu u Zadarskoj županiji te pri tom istaknula važnost obostranog gospodarsko-trgovinskog povezivanja dviju država.
“Bog Vas je blagoslovio prirodnom ljepotom i predivnim ljudima. Vi ste zaista dragulj!” – rekla je Tellez.
Zadar i njegova okolica su veoma poznati u Meksiku, osobito među nautičarima koji često ljetuju na hrvatskoj obali. Zadarsku županiju ne treba zabrinjavati njezina prostorna veličina, u odnosu na površinu Meksika, već to može biti prednost koju treba iskoristiti u promicanju predivne obale, otoka te ostvarivanju kulturno-turističkih poveznica bez obzira na veliku udaljenost. Naglasila je i važnost uspostavljanja boljih avio-linija sa Zadrom kao preduvjeta razvijanja turizma i gospodarstva ove regije te najavila svoj angažman na stvaranju novih poslovnih veza naših dviju zemalja.