Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mjuzikl “Jalta, Jalta” i Tony Cetinski na Višnjiku

Autor: Ivana Jurišić

16.10.2012. 22:00
Mjuzikl “Jalta, Jalta” i Tony Cetinski na Višnjiku


Iz dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku najvljuju dva spektakla – mjuzikl “Jalta, Jalta” i koncert Tony Cetinskog


Nakon nekoliko tjedana stanke u kojoj baš i nije bilo koncertnih događanja vrijednih spomena, iz dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku najavljuju dva spektakla – mjuzikl “Jalta, Jalta” i koncert Tony Cetinskog.
“Jalta, Jalta” je vjerojatno najpoznatiji hrvatski mjuzikl koji desetljećima, od 1971. godine kada je bila njegova premijera, svojim zaraznim pjesmama (tko još nije čuo za pjesmu “Neka cijeli ovaj svijet”) privlači publiku u kazališta. Libreto za ovaj mjuzikl je napisao Milan Grgić, a glazbu Alfi Kabiljo 22. studenoga dolazi u Zadar.
– U čast četrdesetgodišnjice od praizvedbe, a prigodom obilježavanja Dana Grada Zadra, ovaj legendarni mjuzikl u produkciji Kazališta Komedija iz Zagreba predstavit će se zadarskoj publici. Sve informacije o ovom glazbenom spektaklu svi zainteresirani dobit će na najavljenoj press konferenciji u ponedjeljak 29. listopada.
Radnja “Jalte, Jalte” se inače odvija za vrijeme konferencije u Jalti, kad su tamo boravili Churchill, Staljin i Roosevelt, a u središtu radnje su njihovi sobari i sobarica Nina Filipovna.
U Zadru 21. prosinca još će jedanput zapjevati Tony Cetinski. Cetinski u Zadar dolazi u sklopu još jedne Karlovačko Live turneje, a koncert na kojem će poznati pjevač nastupiti s gostima zakazan je za 20 sati.
– Karlovačko live je, sada već, tradicionalni glazbeni projekt vezan za Karlovačko pivo, osmišljen s ciljem da hrvatskoj publici omogući jedinstvene doživljaje. Ove godine na turneji Karlovačko live 2012 je Tony Cetinski s gostima koji će uz svoje najveće hitova predstaviti i skladbe s novog albuma “Opet si pobijedila”.
Jubilarna turneja počinje 7. prosinca koncertom u Splitu, zatim se nastavlja u Osijeku 9. prosinca, Zagrebu 14. prosinca, Rijeci 16. prosinca, a nakon Zadra nastavlja se koncertom u Karlovcu 23. prosinca i Varaždinu 26. prosinca. Ulaznice za sve koncerte dostupne su od jučer na internetu putem sustava Eventim po cijeni od 90 kuna
Iz dvorane Krešimira Ćosića za sljedeću godinu najavljuju “Operni spektakl” o kojem će više informacija biti uskoro. U travnju će se tamo snimati emisija “Lijepom našom”, a za svibanj sljedeće godine najavljen je Ultimate fight night.
– U tijeku su pregovori s još nekoliko koncertnih agencija zainteresiranih za priređivanje koncerata u dvorani Krešimir Ćosić, o čemu će zadarska publika pravovremeno biti obaviještena, kazao je Dino Bailo.