Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Petrina: “Suče, ništa vas ne čujem, mogu li vam sjesti bliže?”

Autor: Suzana Bandić

16.10.2012. 22:00
Petrina: “Suče, ništa vas ne čujem, mogu li vam sjesti bliže?”

Foto: Vedran SITNICA



Stipe Petrina, kontroverzni načelnik Primoštena, jučer je zbog privatne tužbe kojom ga šibenski hadezeovac i saborski zastupnik Ante Kulušić tereti za klevetu, sjeo na optuženičku klupu zadarskog Općinskog suda. Suđenje, međutim, nije održano zbog obveza tužitelja u Hrvatskom saboru. Glavna rasprava stoga je odgođena, što se jučer pokazalo kao ni malo lakim zadatkom stavljenim pred suca Željka Đerđa.
– Ne čujem suče. Ja vas ništa ne čujem. Imam zdravstvenih problema zbog poremećaja centra za ravnotežu. Mogu li ja prići malo bliže ili uključite mikrofon – rekao je Petrina nakon što ga je sudac Đerđ upitao za osobne podatke. Ispostavilo se, naime, da mu čak niti dva slušna aparata koja je kupio i koja je, kako je kazao, platio dvije tisuće eura, nisu od koristi pa mu je sudac dopustio da sjedne na klupu za svjedoke. No Petrina je i dalje tražio da sjedne odmah pokraj suca tvrdivši kako i dalje ne čuje, a osim toga da niti ne zna zbog čega je optužen.
– A ja vas ne čujem! Što ću?! Ne čujem ništa. Da ovi zvučnici malo bolje rade il’ da sjednem bliže vas – rekao je Petrina. No sudac Đerđ odbio je takav zahtjev nakon čega mu je onda Petrina predložio da malo glasnije govori. Dvadesetak minuta trajalo je nadglasavanje nakon čega je glavna rasprava odgođena, a Petrini je naloženo da na sljedeću raspravu ponese aparatić za sluh ili da sa sobom povede osobu koja će mu pomoći u pojašnjavanju onoga što se govori u sudnici i što se od njega traži.
– Ja ne mogu ovoliko vikati jer će mi glasnice otići, a moglo bi ispasti i da vičem na vas – rekao je sudac Đerđ na što je Petrina tek dobacio: “Ma, neće vam ništa biti.”
VIŠE U TISKANOM IZDANJU