Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Pomorci – pekari

Autor: Irena Jurjević

16.10.2012. 22:00
Pomorci – pekari


Kroz te dane razvijamo kod učenika potrebu da se kroz kruh kao simbol iskoristi prilika i pomogne i onima koji su takvog materijalnog stanja da ne mogu imati normalan i primjeren život, pojasnio je ravnatelj Svetko Perković


Učenici Pomorske škole Zadar danas su tradicionalno desetu godinu za redom obilježili Dane kruha, sudjelujući u izradi kruha, ali i u kupovini namirnica koje su potom dostavljene Pučkoj kuhinji Zadar.
– Kroz te dane razvijamo kod učenika potrebu da se kroz kruh kao simbol iskoristi prilika i pomogne i onima koji su takvog materijalnog stanja da ne mogu imati normalan i primjeren život, pojasnio je ravnatelj Svetko Perković, dodajući kako učenici, njihovi roditelji te i sama škola sudjeluju u pribavljanju prehrambenih namirnica. Do sada namirnice su uručivali Domu za stare i nemoćne Sv. Frane, no ove godine odlučili su se da to bude zadarska Pučka kuhinja gdje će prikupljeno biti podijeljeno potrebitim građanima.
– Namirnice koje će biti uručene Pučkoj kuhinji kupovali su učenici zajedno sa djelatnicima škole. Također, njihovi roditelji su i sami pekli krušne proizvode, kao i nastavnici. Dio toga također će otići u Pučku kuhinju, a dio se degustirao tu u sklopu svečanosti, pojasnio je Perković.
Sve prikupljeno je i blagoslovljeno, a za tu zadaću bio je zadužen, kao i svake godine, don Josip Lenkić iz obližnje župe Sv. Šime.