Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uhićen fra Šime Nimac

Autor: Ana Raić Knežević

16.10.2012. 22:00
Uhićen fra Šime Nimac


Fra Šime Nimac uhićen je jučer u Zagrebu, kako nam je potvrđeno sinoć u Ministarstvu unutarnjih poslova. Kriminalističko istraživanje nastavlja se u suradnji s USKOK-om. Policija je naime dva dana ranije počela provjeravati informacije da je fra Šime Nimac, donedavni župnik župe Basta – Baška Voda, prodao crkveno zemljište između Baške Vode i Baškog polja i pobjegao s novcem.
U medijima je objavljeno da je donedavni župnik bez znanja i dopuštenja nadređenih u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja u Splitu navodno prodao teren od 40 tisuća metara četvornih u Baškom polju, nakon čega je »nestao« s deset milijuna kuna.
Riječ je o parceli koja nije u građevinskoj nego u zelenoj zoni, a prodao ju je tvrtki »Sunčani Bast«.
Javnosti su se prekjučer obratile i crkvene vlasti izražavajući žaljenje zbog nemilih događaja koji su izazvali sablazan među pukom. Fra Nimac bio je poznat po svom ponašanju koje se baš i nije uklapalo u franjevački stereotip – vozio je skupe automobile, a navodno je imao i jahtu. U medijima se spekuliralo da je utekao s prijateljicom, navodno bankaricom, no svi će se ti detalji saznati u istrazi. Valjda.